עוגת תה המאצ'ה הזו לא רק מרשימה ויפה, אלא גם בעלת יתרונות בריאותיים רבים. לכן אם מתחשק לכם לפנק את האורחים שלכם בעוגה טעימה ובו בזמן לדאוג לבריאותם, כדאי לכם לנסות את המתכון שלפניכם ולא תפסיקו לקבל מחמאות.
מקור תמונה:
bakecare
אופן הכנת העוגה:
-
הקציפו את החלבונים עם 2 כפות של סוכר קוקוס בקערה בינונית על מהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל קצף יציב.
-
את הביצים השלמות ערבלו יחד עם שאר הסוכר בקערת המיקסר על מהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת קצף עדין בגוון צהבהב.
-
הוסיפו אל קצף הביצים השלמות אבקת אפייה וסירופ קוקוס, הגבירו למהירות בינונית-גבוהה והניחו בצד לאחר כמה רגעים.
-
נפו את קמח הקוקוס אל תוך תערובת הביצים השלמות וערבבו בעדינות.
-
קפלו בעדינות ⅓ מתערובת החלבונים לתוך הבלילה של הקמח והביצים עד להטמעה מלאה והוסיפו את שאר החלבונים בצורה דומה.
-
העבירו את הבלילה של העוגה אל 2 תבניות אפייה בגודל 10X16 ס"מ ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות למשך 8 דקות כל אחת מהן.
אופן הכנת הקרם קוקוס:
-
פתחו את פחית הקוקוס מחלקה התחתון והשתמשו רק בקרם המוצק.
-
ערבבו עם כף את כל מצרכי המתכון של הקרם יחד, למעט הקוקוס ואגוזי המלך, והחלו להרכיב את העוגה.
-
פרסו כל אחת מהעוגות לחצי, כך שיווצרו לכם שני עיגולים שווים בעוביים מכל עוגה. סך הכל צריכים להיות לכם 4 עיגולים שווים.
-
מרחו שכבה על בסיס אחת מהעוגות והניחו שכבת עוגה נוספת, מרחו שוב שכבה של קרם והניחו מעליה שכבה נוספת וכן הלאה עד לשכבה האחרונה שמעליה מרחו את שאר הקרם.
-
פזרו מעל אגוזי מלך קצוצים ופתיתי קוקוס לקישוט. קררו, פרסו והגישו.
טיפ השף:
שימו לב! העוגה לא אמורה לתפוח.