בלינצ'ס הוא אחד הקינוחים האהובים ביותר על ילדים ומבוגרים כאחד. הסיבה לכך היא שאין אדם שמסוגל לסרב לעלי הבצק המגולגלים והממולאים בגבינת מסקרפונה מתקתקה, שרק המחשבה עליהם כבר גורמת לנו ללקת את השפתיים מרוב התרגשות. אם מתחשק לכם להפתיע את בני המשפחה בקינוח המתוק והטעים הזה בימי חג הפסח, תוכלו להכין גרסה מיוחדת שלו ממצה מגולגלת בטעם עדין ומיוחד שישאיר להם חיוך ענק על הפנים.
מקור תמונה:
bakecare
אופן הכנת הבלינצ'ס:
-
הרטיבו מגבת מטבח נקייה תחת מים זורמים, סחטו והניחו על משטח עבודה נקי ויבש.
-
ערבבו את חלב הקוקוס וסירופ האגבה יחד בכלי שטוח ורחב בגודל של מצה.
-
הרטיבו את המצות במי ברז משני הצדדים, טבלו בתוך חלב הקוקוס והניחו על המגבת הלחה. עשו כך עם שאר המצות וערמו אותן אחת על השנייה.
-
כסו את המצות עם המגבת כך שהן יהיו עטופות מכל הצדדים והניחו בצד למשך כ-30 דקות. אם לאחר זמן זה המצות עדיין מעט יבשות ולא גמישות, הרטיבו אותן שוב והמתינו עוד כ-15 דקות.
-
לאחר שהמצות רכות וגמישות, הניחו מצה אחת על משטח העבודה ושימו רצועת בננה ומעליה פזרו שברי שוקולד, אגוזים וכל מה שמתחשק לכם, אך לא את הגבינה. גלגלו את המצה לרול של סושי וחזרו על פעולה זו עם כל המצות.
-
המיסו 2 כפות שמן קוקוס על מחבת חמה והניחו בתוכה את הרולים. טגנו על אש בינונית עד להזהבה והסירו מהאש.
-
הסירו את השמן העודף בעזרת מגבת נייר ומלאו את הרולים בגבינת מסקרפונה משני הכיוונים. פזרו מעט פטל, שוקולד וקוקוס מעל המנה והגישו לשולחן.
אופן הכנת המילוי:
-
פרסו את הבננה לאורך בעובי של כחצי ס"מ, שברו את השוקולד לחתיכות מעט גסות והניחו בצד.