קינוח טעים הוא הדרך הטובה ביותר לסיום כל ארוחה, בין אם היא בחורף או במזגן המצנן של הקיץ, וכאשר מדובר במנה חמימה שנמסה בפה, התענוג גדל פי כמה. לאלו מכם שלא חוששים מהקור או פשוט מחפשים מנה נפלאה, מומלץ להגיש את הקינוח הבא לצד כדור גלידת וניל, שישתלב בצורה מעולה עם הפירות החמים.
מקור תמונה:
gorgeoux
אופן הכנת הקראמבל:
-
חממו את התנור ל-190 מעלות ושמנו תבנית אפייה בינונית בחמאה.
-
הכניסו את האגסים, השזיפים, הסוכר וגרידת התפוז אל סיר בינוני, ובשלו ללא מכסה על אש בינונית-גבוהה במשך 3-4 דקות או עד שהאגסים רכים. העבירו את תכולת הסיר אל התבנית.
מקור תמונה:
Karen and Brad Emerson
-
בקערה בינונית, נפו את הקמח והקינמון ועסו אותם עם החמאה בעזרת האצבעות, עד לקבלת מרקם של פירורי לחם. ערבבו פנימה את הסוכר החום והקוקוס.
-
פזרו את תכולת הקערה על התבנית והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה.
-
הוציאו והגישו חם לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל.