עוגות פרג בחושות יש הרבה, אך עוגה מושלמת כמו זו לא יצא לכם לטעום כבר הרבה מאוד זמן. אל תחכו שיגיעו אורחים או חג מסוים, הכינו אותה בכל יום רגיל ותוכלו להתפנק ולפנק עם עוגה עסיסית, רכה ומושלמת שכולם לא יוכלו להתאפק עד הפעם הבאה שתאפו אותה שוב.
אופן הכנת העוגת פרג:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית עגולה בקוטר 24 בנייר אפייה.
-
הכניסו את זרעי הפרג לקערה, צקו עליהם מים רותחים עד למעלה והשרו אותם במשך כרבע שעה.
-
לאחר רבע שעה סננו את המים וטחנו את זרעים במעבד מזון או העבירו אותם במטחנת בשר.
-
קלו מעט את השקדים והאגוזים יחד עד שצבעם נעשה מעט שזוף, אך לא כהה, וקצצו אותם דק.
-
הכניסו חלמונים לקערת הפרג אחד אחרי השני, ולאחר כל חלמון הוסיפו כף אחת של סוכר. אל תכניסו את החלמון הבא בתור עד שהקודם נבלע היטב בתערובת הפרג.
-
לאחר שכל החלמונים והסוכר התערבבו היטב, הוסיפו אל התערובת אגוזים ושקדים קצוצים, מיץ לימון, סולת ופירורי לחם, וערבבו היטב.
-
הקציפו בקערה נפרדת את חלבוני הביצה עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן, רך ואוורירי.
-
העבירו מעט מתערובת הפרג אל תוך קצף החלבונים וערבבו בעדינות שנפח הקצף לא יצטמצם. העבירו את קצף החלבונים המעורבב אל קערת הפרג וערבבו בתנועות קיפול עדינות ואיטיות מלמטה למעלה עד שהתערובות מתאחדות לחלוטין.
-
צקו בעדינות את בלילת העוגה אל התבנית והכניסו אל התנור לאפייה של 45-55 דקות או עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא נקי.
-
הוציאו את העוגה מהתבנית והניחו לה להתקרר, בינתיים הכינו את הסירופ.
אופן הכנת הסירופ:
-
חממו בסיר קטן שמנת וסוכר, ובשלו עד שהסוכר נמס והנוזל מצטמצם כמעט בחצי ומקבל גוון זהוב.
-
חוררו את העוגה באמצעות קיסם שיניים וצקו את הנוזל על פני העוגה. המתינו כ-10 דקות ובינתיים הכינו את הציפוי.
אופן הכנת הציפוי:
-
חממו את ריבת החלב יחד עם כף החלב עד שהמרקם הופך למעט נוזלי.
-
צקו על העוגה המקוררת מעט, וסובבו אותה כך שכל פני העוגה יהיו מכוסים בשכבה אחידה של ריבת חלב.
-
צננו לפחות כ-15 דקות לפני ההגשה.