ישנם מעט מאוד ריחות שניתן לזהות בקלות ולומר במדויק מה נאפה או מתבשל, אך כאשר אופים עוגת מייפל, אי אפשר להתבלבל. אם גם לכם מתחשק שכל הבית יהיה אפוף בניחוח ממכר של מייפל, הכינו את המתכון שלפניכם ותקבלו עוגת קפה סתווית, רכה, טעימה וקלה להכנה.
רכיבים לשטרויזל (פירורי בצק):
אופן הכנת השטרויזל (פירורי בצק):
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
ערבבו בקערה קטנה את רכיבי השטרויזל, פוררו בעזרת מזלג והניחו בצד.
אופן הכנת העוגת מייפל:
-
ערבבו בקערה גדולה קמח, סודה לשתייה, מלח, סוכר חום ואגוזי מלך.
-
בקערה קטנה ערבבו יחד סירופ מייפל, שמן, חלב, ביצים ותמצית וניל. הוסיפו פנימה את השמנת החמוצה וערבבו היטב.
-
צקו את תערובת המייפל והביצים לקערת הקמח, ערבבו בתנועות עדינות עד שהקמח נטמע ונוצרת בלילה מעט סמיכה.
-
צקו את התערובת עד כ-¾ מגובה התבנית, פזרו את השטרויזל מעל הבלילה ואפו בתנור כ-35-40 דקות עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא נקי.
-
הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להתקרר כ-15 דקות. בינתיים הכינו את הזיגוג.
אופן הכנת הזיגוג:
-
ערבבו את סירופ המייפל יחד עם אבקת הסוכר למשחה עבה וטפטפו על העוגה המוכנה.