מתכון למאפינס עם תפוח עץ וקינמון בטעם חלומי ומרקם נימוח שכמוהו לא טעמתם. מתכון המאפינס הנהדר וקל ההכנה שלפניכם, מוכיח שקינוח מצויין לא חייב להכיל שוקולד או גבינה כדי להיות בלתי נשכח.
רכיבים לציפוי שיבולת שועל:
אופן הכנת הציפוי שיבולת שועל:
-
חממו תנור ל-220° מעלות ושמנו תבנית עם כוסיות.
-
הכינו את ציפוי שיבולת השועל על ידי ערבוב כל החומרים יחד, עד לקבלת תערובת פירורים אחידה. הניחו בצד.
אופן הכנת המאפינס תפוחים:
-
ערבבו בקערה גדולה: קמח, קינמון ואגוז מוסקט.
-
בקערה בינונית, ערבבו: חלב, סוכר, יוגורט, רסק תפוחים (או: שמן צמחי), ביצים, אבקת אפייה, מלח וסודה לשתייה. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
צקו בעדינות את התערובת הרטובה לקערת תערובת הקמח, אגב בחישה.
-
הכניסו בזהירות את התפוחים הקצוצים.
-
ערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
-
חלקו את הבלילה בין כוסיות המאפינס (ודאו שכל אחת מהכוסיות מלאה עד הסוף).
-
פזרו מעל כל כוסית קצת מתערובת שיבולת השועל.
-
הכניסו לתנור ואפו במשך 5 דקות בטמפרטורה של 220° מעלות, ואז הורידו לטמפרטורה של 190° מעלות והמשיכו לאפות כ-15 עד 18 דקות נוספות, או עד שהקיסם ייצא נקי.
מקור: הדר קבסה