עוגת מאפין היא אחד מפלאי היצירה הקולינרית, פשטות ההכנה של העוגה הנפלאה עושה חשק לנסות ולהכין כמעט כל מתכון למאפינס אפשרי. המתכון שלפניכם מכיל לימון ופטל, והוא ללא ספק אחד הקינוחים הטעימים שייצא לכם לטעום.
רכיבים למאפינס לימון ופטל:
אופן הכנת המאפינס לימון ופטל:
-
חממו תנור ל- 200 מעלות צלזיוס. שמנו תבנית אפייה עם 12 כוסות.
-
השתמשו בקולפן ירקות כדי להסיר את קליפת הלימון ברצועות דקות וארוכות.
-
שלבו את קליפת הלימון והסוכר במעבד מזון, עד לקבלת גרידה קצוצה דק.
-
הוסיפו חמאה, שמן, ביצים, ריוויון ותמצית וניל. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בקערה גדולה, ערבבו קמח מחיטה מלאה, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
-
הוסיפו את התערובת הרטובה לתערובת היבשה וערבבו.
-
פזרו מעל את הפטל וקפלו את הבלילה. חלקו את הבלילה בתבנית האפייה.
-
הכניסו לתנור עד להזהבה, במשך 20 עד 25 דקות.
-
הניחו למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות, הוציאו מהתבנית והגישו חם או בטמפרטורת החדר.