מחפשים דרך להכניס יותר מגוון של ירקות בריאים לתפריט המשפחתי שלכם בעזרת מאכלים שאפילו ילדים קטנים יאהבו לאכול? מצאנו עבורכם מתכון נהדר שיעזור לכם לעשות זאת. מדובר בפשטידת בטטות ותרד ללא גלוטן שמומלצת במיוחד לערבים חורפיים קרירים, או כל מצב אחר שבו אתם מכינים ארוחה חלבית עשירה. המרקם הרך שלה, השמנת העדינה והמתיקות הקלילה של הבטטות יגרמו לכם לחשוב על הפשטידה הזאת הרבה אחרי שתכינו אותה, ואתם כנראה תרצו לעשות זאת הרבה יותר מפעם אחת...
רכיבים למתכון לפשטידת בטטה ותרד:
טימין - 2 ענפים + כפית עלים קצוצים
אופן הכנת מתכון לפשטידת בטטה ותרד:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות ושמנו תבנית פשטידות בגודל 24X16 ס"מ במעט חמאה.
-
הכניסו למחבת גדולה על חום בינוני את השמנת המתוקה, ענפי הטימין, שן השום השלמה ואגוז מוסקט לפי הטעם. חממו וערבבו מפעם לפעם עד שהתערובת כמעט רותחת, ואז הסירו מהאש והניחו בצד.
-
במחבת אחרת המיסו את החמאה מעל חום בינוני, הוסיפו את הבצלים והשום הכתוש, וטגנו למשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו למחבת את התרד, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, ערבבו היטב, בשלו את התרד למשך כ-4 דקות ואז הסירו מהאש והניחו בצד.
-
סדרו כמחצית מפרוסות הבטטה בשכבות אחידות בתוך התבנית המשומנת שלכם, פזרו מעל את התרד המבושל בצורה אחידה ואז סדרו את שאר הבטטות בשכבה מעל.
-
לחצו קלות על שכבת הבטטות העליונה כדי להדק קצת את הפשטידה ואז שפכו מעליה בצורה אחידה את תערובת השמנת מהמחבת הראשונה דרך מסננת.
-
פזרו מעל הפשטידה באופן אחיד את גבינת הפרמזן, עלי טימין קצוצים ופלפל אנגלי.
-
כסו את התבנית בנייר שעווה או נייר אפייה והכניסו לתנור למשך 30 דקות. לאחר הזמן הזה, הסירו את הנייר מהתבנית והשאירו אותה בתנור למשך 10 דקות נוספות - עד שהשכבה העליונה של הבטטות רכה וזהובה.