header

מתכון לפטריות ממולאות בגבינת פטה וטימין

המנה הבאה לא תשאיר אף אחד אדיש מולה, וזאת בזכות שילוב גבינת פטה, זיתים, פפריקה מעושנת וטימין שמדגיש את הטעם העשיר של פטריות צלויות.  אתם לא תאמינו כמה מהר החטיף המושלם הזה ייחטף מהשולחן!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפטריות ממולאות בגבינת פטה וטימין
רכיבים לפטריות ממולאות בפטה וטימין:
פטריות פורטבלו - 4 (גדולות)
בצל - ½ (קצוץ)
שן שום - 1 (כתושה)
זיתי קלמטה - 120 גרם (ללא חרצנים, חתוכים)
טימין - חופן (קצוץ)
גבינת פטה - 220 גרם (מפוררת)
שמן זית - 2 כפות (מחולקות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
עלי ארוגולה - 50 גרם
אופן הכנת פטריות ממולאות בפטה וטימין:
  1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות, הסירו את גזע הפטריות וקצצו אותו – את ראשי הפטריות השאירו שלמים.
  2. ערבבו היטב בקערה גדולה את הבצל, השום, זיתי הקלמטה, הפפריקה המעושנת, הטימין, גבינת הפטה וכף שמן זית. הוסיפו את גזעי הפטריות שקצצתם ותבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. הניחו את הפטריות כך שצדן העליון יפנה מטה על תבנית עם נייר אפייה. העבירו עם כף את התערובת שהכנתם לתוך הפטריות בנדיבות, זלפו מעל הכל שמן זית והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות, או עד שהתערובת מזהיבה.
  4. הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו עלי ארוגולה על צלחות הגשה וחלקו ביניהן את הפטריות.
מקור: דנית אליהו
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.