המנה הבאה לא תשאיר אף אחד אדיש מולה, וזאת בזכות שילוב גבינת פטה, זיתים, פפריקה מעושנת וטימין שמדגיש את הטעם העשיר של פטריות צלויות. אתם לא תאמינו כמה מהר החטיף המושלם הזה ייחטף מהשולחן!
רכיבים לפטריות ממולאות בפטה וטימין:
אופן הכנת פטריות ממולאות בפטה וטימין:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות, הסירו את גזע הפטריות וקצצו אותו – את ראשי הפטריות השאירו שלמים.
-
ערבבו היטב בקערה גדולה את הבצל, השום, זיתי הקלמטה, הפפריקה המעושנת, הטימין, גבינת הפטה וכף שמן זית. הוסיפו את גזעי הפטריות שקצצתם ותבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
-
הניחו את הפטריות כך שצדן העליון יפנה מטה על תבנית עם נייר אפייה. העבירו עם כף את התערובת שהכנתם לתוך הפטריות בנדיבות, זלפו מעל הכל שמן זית והכניסו לתנור למשך 20-25 דקות, או עד שהתערובת מזהיבה.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו עלי ארוגולה על צלחות הגשה וחלקו ביניהן את הפטריות.
מקור: דנית אליהו