לחציל יש מרקם עשיר שעוזר לו להשתלב בצורה מופלאה בשלל מתכונים, ואחד מהמוכרים ביותר מהם הוא המוסקה. אחרי האפייה ניתן לגלגל את החציל בקלות ולמלא אותו בשלל מטעמים, ובמתכון הבא תעשו זאת עם גבינות מוצרלה וריקוטה, שלהן יצטרף גם רוטב עגבניות ופסטו – זו אחת המנות הטעימות ביותר שיצא לכם לטעום עם חציל!
מקור תמונה:
hellofresh
רכיבים לגלילות חציל, מוצרלה וריקוטה:
אופן הכנת הגלילות חציל, מוצרלה וריקוטה:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
-
הניחו את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה וזלפו מעל חצי מכמות שמן הזית. תבלו עם מלח ופלפל ואפו למשך 10-15 דקות, או עד שהחתיכות זהובות – הניחו בצד לקירור.
-
בינתיים, ערבבו בקערה בינונית את גבינת הריקוטה עם הפסטו והוסיפו מלח ופלפל – הניחו בצד.
-
קחו את פרוסות החציל הקרות והניחו בצדה העבה של כל אחת כף של הפסטו-ריקוטה שהכנתם. גלגלו את החצילים והכניסו לכלי שאפשר לחמם בתנור.
-
כסו את גלילות החציל עם קוביות עגבניות והניחו אותן גם מסביבם. על הכל גרדו גבינת מוצרלה והכניסו לתנור למשך 10-15 דקות, או עד שהגבינה משחימה.
-
העבירו את קוביות הלחם לתבנית עם נייר אפייה, וזלפו מעליהן את שמן הזית הנותר. תבלו עם מלח ופלפל והכניסו לתנור למשך 3-5 דקות, או עד שהן מתחילות להיות פריכות ומשחימות.
-
העבירו את הקרוטונים שיצרתם לקערה קטנה, וערבבו אותם עם עלי הסלט והחומץ והוסיפו מעט שמן זית אם תרצו – הגישו את הסלט יחד עם רולדות החציל.
מקור: דנית אליהו