בארטישוק ניתן להשתמש במגוון מנות מורכבות וטעימות, אך לפעמים אלו דווקא המתכונים הפשוטים דוגמת זה שלפניכם שמפתיעים בטעמם המיוחד. הערמונים הקלויים המתווספים למנה יעשירו את טעמה ויוסיפו לה ניחוחות נהדרים וחורפיים במיוחד.
מקור תמונה:
goodfood
אופן הכנת הירקות הצלויים:
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
-
סדרו על התבנית את תפוחי האדמה, הארטישוק, הערמונים והשום.
-
הברישו את רכיבי המנה עם שמן זית ופזרו מעליהם גרידת לימון, מלח, פלפל וטימין.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 35-40 דקות. עם תום האפייה, קשטו את המנה עם גבינת עיזים מפוררת ובתיאבון!