בלי הרבה מאמץ, תוכלו להכין מנה מסורתית זו שמכילה שפע בריאות ויצירתיות, עם החלפה של מרכיב עיקרי אחד - עלי כרוב הקייל במקום עלי הגפן.
אופן הכנת הממולאים:
-
בסיר בישול עם ½1 כוסות מים שימו את הבורגול, הביאו לרתיחה ובשלו למשך כ-2 דקות. כסו את הסיר, הסירו מהאש והניחו לבורגול להתבשל בחום עוד כ-15 דקות. לאחר מכן, סננו את הבורגול מהמים.
-
בזמן שהבורגול מתבשל, בסיר גדול, הרתיחו 16 כוסות של מים עם ½ כוס מלח והסודה לשתייה.
-
הוסיפו לסיר את עלי הקייל ובשלו במים הרותחים כ-3 דקות עד שהם יתרככו.
-
הסירו מהאש, סננו היטב את כל המים ולאחר מכן שימו את העלים בתוך קערה של מי קרח. סננו שוב את עלי הכרוב וייבשו אותם היטב בעזרת מגבות נייר
-
חתכו את הגזע הקשה מתחתית כל עלה.
-
בקערה גדולה שימו את הבורגול המבושל, הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, המלפפון, החמוציות, הנענע, שמן הזית, מיץ הלימון, קורט של מלח ופלפל שחור, וערבבו היטב.
-
התחילו במילוי העלים. על משטח עבודה פרשו כל עלה, ושימו קצת מעל הקצה התחתון שלו כף גדושה של בורגול (בערך רבע כוס של בורגול).
-
גלגלו את העלה מלמטה למעלה ודחפו את הצדדים שלו לקצותיו של הרול המגולגל
אופן הכנת הרוטב:
-
בקערה קטנה שימו את היוגורט, מיץ הלימון, גרידת הלימון וקורט של מלח וערבבו היטב.
מקור: גאיה ל.