header

מתכון ללביבות כרישה וקישוא

לביבות הכרישה המסורתיות מקבלות טוויסט והופכות לבריאות יותר וגם מתוחכמות יותר עם גבינת הצ'דר שמוסיפה להם טעם מעושן ועשיר.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות כרישה וקישוא
רכיבים ללביבות כרישה:
קישואים בינוניים - 2 (מגוררים)
כרישה קטנה - 1 (קצוצה דק)
מלח - ½ כפית
קמח - 3 כפות
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגוררת)
רכיבים לרוטב יוגורט:
יוגורט - ½ כוס (רגיל)
עלי נענע - 12 (קצוצים דק)
דבש - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת הלביבות כרישה:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות.
  2. עטפו את שיני השום על קליפתן בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 20 דקות.
  3. הוציאו מהתנור ולאחר ששיני השום התקררו הסירו מהן את נייר האלומיניום ואת הקליפה וקצצו אותן דק.
  4. אם יש לכם מעבד מזון, קצצו בו את הקישואים ואת הכרישה לחתיכות קטנות אך לא קצוצות מדי. אם אין מעבד מזון ניתן לגרר את הקישואים בפומפייה ולקצוץ דק את הכרישה.
  5. שימו את הקישואים והכרישה הקצוצים בתוך מסננת עם קערה מתחת. פזרו מעל את המלח, ערבבו היטב עם הידיים והניחו את המסננת עם הקערה במקרר. תנו לתערובת להגיר נוזלים לתוך למשך שעתיים לפחות.
  6. חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  7. העבירו את הקישואים והכרישה לקערה גדולה והוסיפו את השום הקצוץ.
  8. בקערה קטנה טרפו היטב את הביצה וצקו אותה לתוך תערובת הקישואים יחד עם הקמח וגבינת הצ'דר.
  9. צרו לביבות מהתערובת, הניחו על תבנית האפייה ואפו במשך 12 דקות.
  10. לאחר מכן, הוציאו בזהירות את התבנית, הפכו את הלביבות ואפו שוב כ-12 עד 15 דקות נוספות עד שהקצוות של הלביבות פריכות והן יהיו יבשות מבפנים (ניתן לבדוק זאת בעזרת קיסם).
אופן הכנת הרוטב יוגורט:
  1. הכינו את הרוטב על ידי ערבוב היוגורט, הנענע, הדבש והמלח בקערה קטנה. הניחו את הקערה במקרר עד שהלביבות יהיו מוכנות.
מקור: שירלי ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.