לביבות הכרישה המסורתיות מקבלות טוויסט והופכות לבריאות יותר וגם מתוחכמות יותר עם גבינת הצ'דר שמוסיפה להם טעם מעושן ועשיר.
אופן הכנת הלביבות כרישה:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
עטפו את שיני השום על קליפתן בנייר כסף והכניסו לתנור למשך 20 דקות.
-
הוציאו מהתנור ולאחר ששיני השום התקררו הסירו מהן את נייר האלומיניום ואת הקליפה וקצצו אותן דק.
-
אם יש לכם מעבד מזון, קצצו בו את הקישואים ואת הכרישה לחתיכות קטנות אך לא קצוצות מדי. אם אין מעבד מזון ניתן לגרר את הקישואים בפומפייה ולקצוץ דק את הכרישה.
-
שימו את הקישואים והכרישה הקצוצים בתוך מסננת עם קערה מתחת. פזרו מעל את המלח, ערבבו היטב עם הידיים והניחו את המסננת עם הקערה במקרר. תנו לתערובת להגיר נוזלים לתוך למשך שעתיים לפחות.
-
חממו תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
העבירו את הקישואים והכרישה לקערה גדולה והוסיפו את השום הקצוץ.
-
בקערה קטנה טרפו היטב את הביצה וצקו אותה לתוך תערובת הקישואים יחד עם הקמח וגבינת הצ'דר.
-
צרו לביבות מהתערובת, הניחו על תבנית האפייה ואפו במשך 12 דקות.
-
לאחר מכן, הוציאו בזהירות את התבנית, הפכו את הלביבות ואפו שוב כ-12 עד 15 דקות נוספות עד שהקצוות של הלביבות פריכות והן יהיו יבשות מבפנים (ניתן לבדוק זאת בעזרת קיסם).
אופן הכנת הרוטב יוגורט:
-
הכינו את הרוטב על ידי ערבוב היוגורט, הנענע, הדבש והמלח בקערה קטנה. הניחו את הקערה במקרר עד שהלביבות יהיו מוכנות.
מקור: שירלי ס.