header

מתכון ללחם מתוק

אחרי שתכינו את הלחם הממכר הזה יחד עם הילדים, הם ירגישו הרבה יותר ביטחון לעבוד במטבח ויוכלו להכין מנות מסובכות יותר במהרה. זהו לחם מושלם לחג השבועות, כשעבורו תשתמשו ב-2 מרכיבים שמתאימים במיוחד לחג - חלב ודבש!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם מתוק מקור תמונה: messforless
רכיבים ללחם דבש:
שמרים יבשים - 2 כפות
חלב - ¼1 כוסות
דבש - ¼1 כוסות
חמאה - 30 גר' (מומסת)
מלח - 1 כפית
קמח - 4 כוסות
אופן הכנת הלחם דבש:
  1. חממו את התנור מראש על 190 מעלות.
  2. חממו את החלב. אם יש לכם מדחום לבישול ודאו שהוא הגיע ל-43 מעלות לערך (תוכלו לחמם אותו במיקרוגל או על להבה בינונית). העבירו את החלב החם לקערה והניחו אותה על השולחן או השיש על מנת לאפשר לילדים להתחיל לעבוד.
  3. הכניסו את השמרים היבשים לחלב המחומם, הוסיפו דבש, חמאה מומסת ומלח וערבבו היטב עד שהרכיבים יתמזגו.
  4. הוסיפו 3 כוסות קמח לתערובת החלב וערבבו עם ידיכם עד לקבלת בצק רך (כוס אחת של קמח שמורה עבור איבוק ולישה).
  5. הניחו את הבצק על משטח מקומח ולושו אותו למשך 10 דקות. preperation מקור תמונה: messforless
  6. לאחר שתסיימו ללוש את הבצק, הניחו אותו בקערה משומנת וכסו אותה. את הקערה יש להניח במקום חמים על מנת שהבצק יוכל לתפוח בהצלחה.
  7. כעת, רדדו את הבצק והכניסו אותו לתבנית אינגליש קייק משומנת. כסו את הבצק בשנית והניחו במקום חמים למשך 30 דקות נוספות.
  8. הכניסו את התבנית לתנור, אפו למשך 35-30 דקות והעבירו את אחריות פיקוח הזמן לילדים. עם תום זמן האפייה הוציאו את התבנית מהתנור.
  9. ניתן למרוח מעט חמאה על פרוסות הלחם בעודן חמות, ותוכלו לראות כיצד היא נמסה במהירות ומוסיפה טעם נהדר.
מקור: דליה.כ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.