אחרי שתכינו את הלחם הממכר הזה יחד עם הילדים, הם ירגישו הרבה יותר ביטחון לעבוד במטבח ויוכלו להכין מנות מסובכות יותר במהרה. זהו לחם מושלם לחג השבועות, כשעבורו תשתמשו ב-2 מרכיבים שמתאימים במיוחד לחג - חלב ודבש!
מקור תמונה:
messforless
אופן הכנת הלחם דבש:
-
חממו את התנור מראש על 190 מעלות.
-
חממו את החלב. אם יש לכם מדחום לבישול ודאו שהוא הגיע ל-43 מעלות לערך (תוכלו לחמם אותו במיקרוגל או על להבה בינונית). העבירו את החלב החם לקערה והניחו אותה על השולחן או השיש על מנת לאפשר לילדים להתחיל לעבוד.
-
הכניסו את השמרים היבשים לחלב המחומם, הוסיפו דבש, חמאה מומסת ומלח וערבבו היטב עד שהרכיבים יתמזגו.
-
הוסיפו 3 כוסות קמח לתערובת החלב וערבבו עם ידיכם עד לקבלת בצק רך (כוס אחת של קמח שמורה עבור איבוק ולישה).
-
הניחו את הבצק על משטח מקומח ולושו אותו למשך 10 דקות.
מקור תמונה:
messforless
-
לאחר שתסיימו ללוש את הבצק, הניחו אותו בקערה משומנת וכסו אותה. את הקערה יש להניח במקום חמים על מנת שהבצק יוכל לתפוח בהצלחה.
-
כעת, רדדו את הבצק והכניסו אותו לתבנית אינגליש קייק משומנת. כסו את הבצק בשנית והניחו במקום חמים למשך 30 דקות נוספות.
-
הכניסו את התבנית לתנור, אפו למשך 35-30 דקות והעבירו את אחריות פיקוח הזמן לילדים. עם תום זמן האפייה הוציאו את התבנית מהתנור.
-
ניתן למרוח מעט חמאה על פרוסות הלחם בעודן חמות, ותוכלו לראות כיצד היא נמסה במהירות ומוסיפה טעם נהדר.
מקור: דליה.כ