הכירו את הברוסקטה - מנת פתיחה מהמטבח האיטלקי, שעשויה מפרוסות לחם משוחות בשמן זית שנצלו בתנור או במחבת לוהטת, ומעליהן תערובת עגבניות מתובלות וטריות. זה פיתרון מעולה ללחם שהתייבש מעט ואיבד את הטריות שלו. רק אל תתבלבלו - יש הבדל בין הברוסקטה לקרוסטיני, כשאת הקרוסטיני נהוג להכין מפרוסת דקות של בגט או ג'בטה, לעומת הברוסקטה שמכינים מלחם כפרי ופורסים לפרוסות עבות יותר שיוכלו להחזיק בכבוד את העגבניות ותוספות אחרות.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ברוסקטה עגבניות:
הלחם: אפשר להשתמש בכל לחם, אך מומלץ לבחור בלחם לפחות בן יום ולא בלחם טרי.
עגבניות: מומלץ לבחור בעגבניות בשלות ולא ירוקות וקשות, כשהעדיפות היא לסוג תמר.
שום: השום אינו רכיב חובה, אך הוא תורם לטעם המיוחד של המנה. אפשר לשפשף אותו על גבי הלחם כמו במתכון, ואפשר להעשיר את הטעם ולהוסיף לתערובת העגבניות שום כתוש.
בזיליקום: את הבזיליקום אפשר להחליף בכל עשב תיבול אהוב אחר, כמו כוסברה, פטרוזיליה, נענע, אורגנו וכדומה.
להעשרת המנה: ניתן להוסיף בצל סגול, זיתי קלמטה או צ'ילי גרוס.
הגשה: מומלץ להגיש בסמוך להכנת המנה, אחרת הלחם יהיה רטוב, ספוג נוזלים ולא מהנה לאכילה.