אם ברצונכם להעניק לפסטה מרקם בשרני ומיוחד, הפטריות יעשו עבודה מצוינת, וכך גם תוכלו להוסיף ללא חשש גבינה ושמנת. המנה הזו מתאימה לכל אירוח, ואין ספק שתקבלו מהמשפחה והאורחים מחמאות רבות.
אופן הכנת הרוטב פטריות:
-
חממו שמן במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו בצל, שום, טימין, מלח ופלפל וערבבו מדי פעם, עד שהבצל יקבל גוון חום בהיר, כ-3-1 דקות לערך. לאחר מכן הוסיפו את הפטריות ובשלו אותן עד לאידוי הנוזלים שלהן, כ-10-7 דקות לערך.
-
פזרו קמח על תערובת הפטריות, ערבבו בעדינות, הוסיפו את ציר הירקות והביאו את התערובת לרתיחה, תוך בחישה מתמדת עד שיתקבל מרקם סמיך. לאחר מכן הסירו את המחבת מהאש.
-
הוסיפו לתערובת שמנת ו-¼ כוס פרמז'ן.
-
ערבבו את רוטב הפטריות המוקרם יחד עם פסטה, פזרו את הפרמז'ן שנותר מעל, והגישו חם.
אופן הכנת הפסטה:
-
הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מקור: רותי.ק