ישנה אפשרות גדולה שאת המנה הבאה טרם טעמתם, וזו סיבה מספיק טובה להכין אותה לכל המשפחה. רוטב כדורי הקישוא והתרד הוא בריא ומזין, וטעמם הרענן והייחודי יצליח לשמח ולהלהיב את כל הסועדים.
אופן הכנת הכדורי תרד:
-
הניחו מחבת על אש גבוהה, הרתיחו מים עם מעט מלח, הוסיפו את עלי התרד ובשלו אותם במשך 2-1 דקות. לאחר מכן שטפו את עלי התרד במים קרים, ולבסוף סחטו את המים מעלי התרד ככל הניתן וקצצו אותם דק.
-
הכניסו את עלי התרד לקערה, הוסיפו ביצים, אגוז מוסקט, שום מהול במים, פירורי לחם, פרמז'ן, תבלו עם מלח ופלפל במידת הרצון וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם תתקשו להגיע לתערובת אחידה, תוכלו להוסיף מים או פירורי לחם בכדי להקל על התהליך.
-
הכינו מהתערובת כדורי תרד בגודל לבחירתכם, והניחו אותם על מגש אפייה שמרופד בנייר אפייה.
-
הניחו מחבת על להבה נמוכה-בינונית, זלפו מעט שמן זית, לאחר שהוא יתחמם הוסיפו את כדורי התרד וטגנו במשך 5-4 דקות בכל צד, או עד שיתקבל גוון חום-זהוב. הוציאו את כדורי התרד באמצעות כף מחוררת, והניחו אותם על נייר מגבת. חזרו על התהליך עם כדורי התרד הנותרים.
אופן הכנת הרוטב:
-
הניחו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו שמן, שום וצ'ילי וטגנו אותם במשך 2-1 דקות או עד שהם יתרככו מעט.
-
הוסיפו את הקישואים, והמשיכו לטגן במשך 4-3 דקות נוספות, או עד שהקישואים יתרככו.
-
הוסיפו פרמז'ן, תבלו באמצעות מלח או פלפל לפי הטעם, וערבבו היטב.
-
צקו את הרוטב על הפסטה, חלקו את כדורי התרד המטוגנים על כל מנה והגישו.
אופן הכנת הפסטה:
-
הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מקור: רותי.ק