header

מאפינס שוקולד-אגסים

רוצים להכין מאפינס מפתיעים שכולם יאהבו מהביס הראשון? נסו את המתכון הבא, בו המרכיב הסודי הוא לא אחר מאשר אגס! לא רק שהוא יהווה תוספת מתוקה מושלמת למאפינס, אלא גם ייתן להם מרקם מפתיע – כל עוד תשתמשו באגסים קשיחים.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 24
רמת קושי: קל
מאפינס שוקולד-אגסים מקור תמונה: myrecipes.com
רכיבים למאפינס שוקולד-אגסים:
חמאה לא מלוחה - 230 גרם (רכה)
סוכר - 1 כוס
סוכר חום - ½ כוס
ביצים - 2 גדולות
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ¾2 כוסות
אבקת קקאו - ½ כוס (לא ממותקת)
אבקת אפייה - ½1 כף
מלח - ½ כפית
ריוויון - ¾ כוס
אגסים - 2 בינוניים (קלופים וקצוצים)
שוקולד צ'יפס - ¼1 כוסות (מחולקות)
אופן הכנת המאפינס שוקולד-אגסים:
  1. חממו את התנור מראש ל-175 מעלות.
  2. טרפו יחדיו את החמאה והסוכרים בקערת מיקסר על מהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקלילה, כ-4 דקות.
  3. הוסיפו לקערת המיקסר ביצה אחת וטרפו על מהירות נמוכה עד שכל המרכיבים מתאחדים, ואז הוסיפו גם את השנייה ועשו זאת שוב.
  4. הוסיפו תמצית וניל וטרפו עד שהתערובת חלקה.
  5. ערבבו יחדיו קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה גדולה.
  6. הוסיפו שליש מהתערובת היבשה הזו לקערת המיקסר ולאחר מכן חצי מכמות הריוויון, וטרפו על מהירות נמוכה. עשו זאת עם השליש השני. סיימו עם השליש האחרון של התערובת היבשה וטרפו שוב עד שכל החומרים מתאחדים.
  7. קפלו לתוך התערובת ¾1 כוסות אגסים קצוצים ו-1 כוס שוקולד צ'יפס.
  8. חלקו את התערובת הזו ל-24 מנג'טים בתוך תבניות אפייה למאפינס ופזרו מעל כולם את השוקולד צ'יפס והאגסים הנותרים.
  9. אפו בתנור עד שתוכלו להחדיר קיסם ולמאפינס והוא יצא עם פירורים מעט לחים – 25-30 דקות.
  10. תנו למאפינס להתקרר למשך 15 דקות בתוך תבניות האפייה, ולאחר מכן הוציאו אותם מהן ואפשרו להם להתקרר למשך 30 דקות נוספות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.