רוצים להכין מאפינס מפתיעים שכולם יאהבו מהביס הראשון? נסו את המתכון הבא, בו המרכיב הסודי הוא לא אחר מאשר אגס! לא רק שהוא יהווה תוספת מתוקה מושלמת למאפינס, אלא גם ייתן להם מרקם מפתיע – כל עוד תשתמשו באגסים קשיחים.
רכיבים למאפינס שוקולד-אגסים:
אופן הכנת המאפינס שוקולד-אגסים:
-
חממו את התנור מראש ל-175 מעלות.
-
טרפו יחדיו את החמאה והסוכרים בקערת מיקסר על מהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקלילה, כ-4 דקות.
-
הוסיפו לקערת המיקסר ביצה אחת וטרפו על מהירות נמוכה עד שכל המרכיבים מתאחדים, ואז הוסיפו גם את השנייה ועשו זאת שוב.
-
הוסיפו תמצית וניל וטרפו עד שהתערובת חלקה.
-
ערבבו יחדיו קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה גדולה.
-
הוסיפו שליש מהתערובת היבשה הזו לקערת המיקסר ולאחר מכן חצי מכמות הריוויון, וטרפו על מהירות נמוכה. עשו זאת עם השליש השני. סיימו עם השליש האחרון של התערובת היבשה וטרפו שוב עד שכל החומרים מתאחדים.
-
קפלו לתוך התערובת ¾1 כוסות אגסים קצוצים ו-1 כוס שוקולד צ'יפס.
-
חלקו את התערובת הזו ל-24 מנג'טים בתוך תבניות אפייה למאפינס ופזרו מעל כולם את השוקולד צ'יפס והאגסים הנותרים.
-
אפו בתנור עד שתוכלו להחדיר קיסם ולמאפינס והוא יצא עם פירורים מעט לחים – 25-30 דקות.
-
תנו למאפינס להתקרר למשך 15 דקות בתוך תבניות האפייה, ולאחר מכן הוציאו אותם מהן ואפשרו להם להתקרר למשך 30 דקות נוספות.