הקאפקייקס הן עוגות בחושות קטנות ומתוקות עם תוספת מתוקה מעל, לעומת המאפינס שהן מעין מאפים מתוקים או מלוחים, המכילים בד"כ כמות סוכר קטנה יותר. כשאני חושבת על זה, המתכון הבא משלב את שניהם, כמו הקאפקייקס הוא מתוק ובחוש, אך נטול זיגוג או קצפת מעל כמו המאפינס.
שני המאפים הנהדרים הללו אינם דורשים ידע נרחב באפייה, רק הקפדה על כמויות, מרכיבים ואופן ההכנה. הם מככבים בימי הולדת, מסיבות, נהדרים לאירוח ואהובים במיוחד על הילדים בשל צורתם הקטנה והנוחה לאכילה. פעולת ההכנה שלהם קלה ומהירה ,והם מהווים פיתרון מעולה לאורחים שמודיעים פתאום שהם בדרך. כיף וקל לארוז אותם לפיקניק או טיול, בגלל שהם בד"כ במנג'טים או תבניות לא צריך לדאוג לצלחות וככה גם מלכלכים פחות, וכדי לעשות אותם עוד יותר מיוחדים ומפתיעים רצוי לשדרג ולעטר אותם בטופינג עם קצפת/ גנאש שוקולד/ זיגוג או אפילו כדור שוקולד מעל.
וסתם לידע כללי: הקאפקייקס הוזכר לראשונה בשנת 1828 בספר הבישול של 'אליזה לסלי', בתקופה זו נאפו העוגות בכוסות או במנות קטנות, ומשם מגיע השם.
אם בא לכם להפוך את המתכון בהמשך ליותר שוקולדי ומושחת אפשר להוסיף גנש שוקולד כך: שמים בקערה 150 גרם שוקולד, מרתיחים בסיר שמנת מתוקה לאחר הרתיחה שופכים את השמנת לקערת השוקולד ומערבבים. מניחים לגנאש להתקרר מעט ולהתייצב ושופכים מעל כל קאפקייקס.
כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים קאפקייקס:
אם יש לכם מיקסר מומלץ להקציף בעזרתו, פעולת הקצפת הביצים מכניסה אוויר לבלילה והופכת את העוגה לאוורירית ורכה.
סיימתם להקציף? השתדלו להשתמש בקצף מיידית, אם תניחו לו לעמוד ולהמתין הוא יהפוך לנוזל.
וטיפ אחרון: עדיף להשתמש בקערת מתכת מאשר פלסטיק, קשה יותר לנקות קערות פלסטיק כי השומנים נוטים להידבק עליהם, לעומת קערות מתכת שקל מאוד לנקות.
המתכון הבא לקאפקייקס שוקולד עם שוקולד צ'יפס מושלמים הוא של השף לירוי קפוזה: