מקורו של מתכון הטראפלס המדהים הבא מגיע אלינו מברזיל והוא מכיל מרכיב אהוב במיוחד במדינה – חלב מרוכז ממותק. כל מי שמכיר את המעדן הזה יודע עד כמה הוא משדרג כל קינוח כך שהוא בהחלט יכול להיות הכוכב בממתקים מעשה בית.
רכיבים לבריגדיירו - טראפלס ברזילאים:
אופן הכנת הבריגדיירו - טראפלס ברזילאים:
-
שמנו תבנית אפייה בחמאה והניחו אותה בצד.
-
למחבת בינונית על להבה בינונית הכניסו את החלב המרוכז, אבקת קקאו, חמאה ומלח. ערבבו את הרכיבים היטב במשך 5-10 דקות עד שהם יתאחדו והתערובת תתעבה (התערובת נוזלית בהתחלה אך אל חשש, היא תתעבה בתוך דקות ספורות).
-
הסירו את התערובת מהאש, מרחו אותה על תבנית האפייה המשומנת בצורה אחידה והכניסו אותה למקרר למשך 10 דקות לפחות.
-
הוציאו את התבנית מהמקרר, שמנו את ידיכם וקרצו כדורים בקוטר 1 ס"מ מהתערובת באמצעות כפית. גלגלו את הטראפלס בסוכריות והגישו.