header

מתכון לשקשוקה ירוקה - פלורנטין

לרוב מכינים שקשוקה עם עגבניות וביצים, אך המתכון שלפניכם כולל עלי תרד טריים, מה שהופך את אותו לבריא יותר ועשיר במינרלים. למנה זו צורות הכנה שונות, עם או בלי שמנת מתוקה וכן גבינת מוצרלה במקום פרמז'ן, אך הגרסה הבאה טעימה במיוחד ותותיר אתכם שבעים ומרוצים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לשקשוקה ירוקה - פלורנטין מקור תמונה: foodwanderings
רכיבים לשקשוקה:
שמן זית - 3-4 כפות
בצל - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 3-4 (כתושות)
בצל ירוק - 1-2 (פרוס)
עלי סלק - 1 צרור (צעירים, קצוצים גס)
עלי תרד - 1 חבילה (קצוצים גס)
יין לבן - 2 כפות
שמנת מתוקה - ½ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קמצוץ
ביצים - 4-6
גבינת פרמז'ן - 4 כפות (מגורדת)
אופן הכנת השקשוקה:
  1. חממו שמן זית על מחבת גדולה וטגנו בצל, שום ובצל ירוק על אש בינונית עד שהבצל מזהיב.
  2. הוסיפו למחבת את התרד ואת עלי הסלק ובשלו תוך כדי ערבוב עד שהעלים מגירים נוזלים ומאבדים כמחצית מהנפח הראשוני שלהם.
  3. הוסיפו לתערובת שמנת מתוקה, יין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל הביאו לרתיחה. לאחר מכן בשלו על אש נמוכה למשך כ-20 דקות.
  4. צרו גומות בתערובת שבמחבת, שברו ביצים והניחו ביצה אחת בכל גומה. כסו ובשלו עד שהחלבון עשוי כהלכה והחלמון רך.
  5. לפני ההגשה, פזרו גבינת פרמז'ן מעל והשחימו מעט בגריל או הגישו ללא השחמה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.