לרוב מכינים שקשוקה עם עגבניות וביצים, אך המתכון שלפניכם כולל עלי תרד טריים, מה שהופך את אותו לבריא יותר ועשיר במינרלים. למנה זו צורות הכנה שונות, עם או בלי שמנת מתוקה וכן גבינת מוצרלה במקום פרמז'ן, אך הגרסה הבאה טעימה במיוחד ותותיר אתכם שבעים ומרוצים.
אופן הכנת השקשוקה:
-
חממו שמן זית על מחבת גדולה וטגנו בצל, שום ובצל ירוק על אש בינונית עד שהבצל מזהיב.
-
הוסיפו למחבת את התרד ואת עלי הסלק ובשלו תוך כדי ערבוב עד שהעלים מגירים נוזלים ומאבדים כמחצית מהנפח הראשוני שלהם.
-
הוסיפו לתערובת שמנת מתוקה, יין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל הביאו לרתיחה. לאחר מכן בשלו על אש נמוכה למשך כ-20 דקות.
-
צרו גומות בתערובת שבמחבת, שברו ביצים והניחו ביצה אחת בכל גומה. כסו ובשלו עד שהחלבון עשוי כהלכה והחלמון רך.
-
לפני ההגשה, פזרו גבינת פרמז'ן מעל והשחימו מעט בגריל או הגישו ללא השחמה.