אין דבר יותר מוצלח משילוב בין ספגטי לבשר, על כך אין עוררין, והמתכון מהמטבח היהודי הפרסי שלפניכם מאחד את שני המרכיבים הטעימים הללו ויוצר פשטידה פריכה ומלאה בכל טוב. אופן ההכנה מהיר וקל, והטעם הנהדר של המנה כאילו נחרט בזיכרון ונשאר לאורך זמן גם אחרי שסיימתם לאכול אותה.
מקור תמונה:
fae-magazine
אופן הכנת הפשטידת בשר:
-
טגנו בצל בסיר בינוני יחד עם מעט שמן זית עד להזהבה.
-
הוסיפו שום כתוש וטגנו עוד כדקה אחת.
-
הוסיפו כורכום ובהרט וערבבו יחדיו כ-2 דקות.
-
תבלו את הבשר הטחון במלח ופלפל, הוסיפו לסיר וערבבו עד שהבשר מתבשל ומקבל גוון אפור.
-
הוסיפו את הזעפרן ורוטב העגבניות, כסו ובשלו על אש בינונית כ-5 דקות, הוסיפו את רסק העגבניות ובשלו על אש בינונית-נמוכה כשעה וחצי וערבבו מידי פעם.
-
לאחר שהבשר והרוטב מוכנים, שמנו סיר עם מעט שמן זית. העבירו את הספגטי והרוטב פנימה, ערבבו יחדיו, כסו ובשלו על אש נמוכה במשך כשעה.
-
היפכו את הספגטי על צלחת והגישו.