אם לא טיילתם במקסיקו ואתם רוצים לקבל ממנה טעימה, מומלץ לכם לנסות את הבוריטו שמהווה ללא ספק את אחת המנות הטעימות והמפורסמות של המדינה המדהימה ועמוסת הנופים הפראיים. הבוריטו מורכב מטורטייה שהיא סוג של לחם מקומי עגול ושטוח הממולא בבשר מתובל והמון צ'ילי, ועם מתכון הבא במילוי בשר טחון, תוכלו להכין מנה טעימה, רכה וממכרת שלא תצליחו להפסיק לאכול.
מקור תמונה:
houseofyumm
רכיבים למתון לבוריטו עם בשר:
אופן הכנת המתון לבוריטו עם בשר:
-
ערבבו בקערה גדולה בשר טחון, כמון, צ'ילי ומלח והניחו בצד למשך כ-2 דקות.
-
הוסיפו לבשר שום כתוש ופלפל שחור לפי הטעם. לאחר מכן הוסיפו כף אחת של שמן, ערבבו והניחו בצד.
-
חממו מחבת גדולה על חום בינוני וצקו עליה כף אחת של שמן (השאירו בצד לפחות 2 כפות שמן לטיגון הבשר).
-
הניחו טורטייה על המחבת המשומנת וחממו אותה קלות משני הצדדים.
-
העבירו את עלה הטורטייה לצלחת וכסו במגבת נייר. חיזרו על הפעולה עם כל עלי הטורטייה.
-
לאחר שחיממתם את עלי הטורטייה, חממו מחבת גדולה עם שוליים גבוהים על חום גבוה, צקו לתוכה לפחות 2 כפות שמן וחכו עד שהוא יתחמם.
-
הכניסו למחבת את הבשר הטחון, בשלו וערבבו במשך כ-4 דקות עד שהוא יקבל גוון חום-אפרפר.
-
הסירו את המחבת מהכיריים, ערבבו היטב והניחו בצד עד להרכבת המנה.
-
הניחו את עלי הטורטייה על משטח עבודה, צקו עליהם מעט רוטב סלסה ומעליו פזרו באופן אחיד את תערובת הבשר הטחון.
-
פזרו מעל כוסברה קצוצה, גלגלו והגישו לצד צלוחית סלסה קטנה ופלחי לימון. בתיאבון!