header

מתכון לטורטייה עם בשר טחון - בוריטו

אם לא טיילתם במקסיקו ואתם רוצים לקבל ממנה טעימה, מומלץ לכם לנסות את הבוריטו שמהווה ללא ספק את אחת המנות הטעימות והמפורסמות של המדינה המדהימה ועמוסת הנופים הפראיים. הבוריטו מורכב מטורטייה שהיא סוג של לחם מקומי עגול ושטוח הממולא בבשר מתובל והמון צ'ילי, ועם מתכון הבא במילוי בשר טחון, תוכלו להכין מנה טעימה, רכה וממכרת שלא תצליחו להפסיק לאכול.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לטורטייה עם בשר טחון - בוריטו מקור תמונה: houseofyumm
רכיבים למתון לבוריטו עם בשר:
בשר טחון - 900 גרם
כמון - 1 כפית (טחון)
צ'ילי חריף - לפי הטעם
מלח - כ-3 כפיות (או לפי הטעם )
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - 6 כפות (מחולקות)
רוטב סלסה - 200-400 גרם (לציפוי וטבילה, לפי הטעם)
לימון - 12 פלחים
כוסברה - ½ צרור (קצוצה)
אופן הכנת המתון לבוריטו עם בשר:
  1. ערבבו בקערה גדולה בשר טחון, כמון, צ'ילי ומלח והניחו בצד למשך כ-2 דקות.
  2. הוסיפו לבשר שום כתוש ופלפל שחור לפי הטעם. לאחר מכן הוסיפו כף אחת של שמן, ערבבו והניחו בצד.
  3. חממו מחבת גדולה על חום בינוני וצקו עליה כף אחת של שמן (השאירו בצד לפחות 2 כפות שמן לטיגון הבשר).
  4. הניחו טורטייה על המחבת המשומנת וחממו אותה קלות משני הצדדים.
  5. העבירו את עלה הטורטייה לצלחת וכסו במגבת נייר. חיזרו על הפעולה עם כל עלי הטורטייה.
  6. לאחר שחיממתם את עלי הטורטייה, חממו מחבת גדולה עם שוליים גבוהים על חום גבוה, צקו לתוכה לפחות 2 כפות שמן וחכו עד שהוא יתחמם.
  7. הכניסו למחבת את הבשר הטחון, בשלו וערבבו במשך כ-4 דקות עד שהוא יקבל גוון חום-אפרפר.
  8. הסירו את המחבת מהכיריים, ערבבו היטב והניחו בצד עד להרכבת המנה.
  9. הניחו את עלי הטורטייה על משטח עבודה, צקו עליהם מעט רוטב סלסה ומעליו פזרו באופן אחיד את תערובת הבשר הטחון.
  10. פזרו מעל כוסברה קצוצה, גלגלו והגישו לצד צלוחית סלסה קטנה ופלחי לימון. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.