מתכון גולאש מקסיקני טעים, עשיר ונימוח המוכיח את הביטוי "הסבלנות משתלמת" - מה עוד צריך בשביל ארוחה מפנקת? אמנם זמן הבישול של המנה הזו הוא לא קצר, אבל שילוב המרכיבים שבה יוצר חווית טעמים שבהחלט מפצה על כך. אז למה אתם מחכים? פנקו את יקיריכם במנה מעולה שתעלה חיוך ענק על פניהם וטעם נהדר על לשונם.
אופן הכנת הגולאש:
-
חממו סיר גדול מעל ללהבה גבוהה וצקו את שמן הזית לתוכו. הכניסו פנימה את השום והבצל וטגנו יחד כ-3 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
-
הכניסו את הבשר לסיר והניחו לו להיצלות כ-2 דקות בכל צד.
-
הוסיפו את התבלינים ורסק העגבניות, ערבבו היטב ואז הוסיפו גם את השעועית, ללא מי ההשריה.
-
ערבבו היטב כך שהשעועית תיצבע מהרסק והתבלינים, הוסיפו את הפלפל החריף ואת המים עד כדי כיסוי של כל הרכיבים בסיר בכ-2 ס"מ לפחות.
-
ערבבו היטב, הביאו לרתיחה והניחו לבישול של עוד כ-2 דקות נוספות.
-
העבירו את הסיר ללהבה הקטנה ביותר בכיריים, על דרגת החום הנמוכה ביותר. בשלו כ-10 שעות או עד שהתבשיל מתרכך לחלוטין.
-
ניתן להגיש את המנה לצד אורז, לחם טרי או כל תוספת אהובה אחרת.