header

מתכון לגולאש מקסיקני עם שעועית

מתכון גולאש מקסיקני טעים, עשיר ונימוח המוכיח את הביטוי "הסבלנות משתלמת" - מה עוד צריך בשביל ארוחה מפנקת? אמנם זמן הבישול של המנה הזו הוא לא קצר, אבל שילוב המרכיבים שבה יוצר חווית טעמים שבהחלט מפצה על כך. אז למה אתם מחכים? פנקו את יקיריכם במנה מעולה שתעלה חיוך ענק על פניהם וטעם נהדר על לשונם.
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לגולאש מקסיקני עם שעועית מקור תמונה: thepretendbaker
רכיבים לגולאש:
שעועית לבנה - 1 ק"ג (מושרת ללילה במים)
מים - 6 כוסות
בשר בקר - 750 גרם (חתוך לקוביות בינוניות)
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
פלפל ירוק חריף - 1 (גדול, קצוץ)
שן שום - 1 (כתושה)
מלח - ½1 כפיות
אורגנו - ½ כפית
פפריקה מתוקה - ¼ כפית
כמון - ¼ כפית (טחון)
רסק עגבניות - 220 גרם
שמן זית - 3 כפות
אופן הכנת הגולאש:
  1. חממו סיר גדול מעל ללהבה גבוהה וצקו את שמן הזית לתוכו. הכניסו פנימה את השום והבצל וטגנו יחד כ-3 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
  2. הכניסו את הבשר לסיר והניחו לו להיצלות כ-2 דקות בכל צד.
  3. הוסיפו את התבלינים ורסק העגבניות, ערבבו היטב ואז הוסיפו גם את השעועית, ללא מי ההשריה.
  4. ערבבו היטב כך שהשעועית תיצבע מהרסק והתבלינים, הוסיפו את הפלפל החריף ואת המים עד כדי כיסוי של כל הרכיבים בסיר בכ-2 ס"מ לפחות.
  5. ערבבו היטב, הביאו לרתיחה והניחו לבישול של עוד כ-2 דקות נוספות.
  6. העבירו את הסיר ללהבה הקטנה ביותר בכיריים, על דרגת החום הנמוכה ביותר. בשלו כ-10 שעות או עד שהתבשיל מתרכך לחלוטין.
  7. ניתן להגיש את המנה לצד אורז, לחם טרי או כל תוספת אהובה אחרת.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.