קבב היא אחת ממנות הבשר האהובות ביותר שיש – בין אם זה כשעושים ״על האש״ וצולים בשרים על המנגל ובין אם זה לארוחת צהריים כשאופים אותם בתנור. יש הרבה סוגים של קבבים בעולם, ואנחנו רוצים להביא בפניכם מתכון לאחד מהטעימים והמתובלים ביותר שבהם – הקבב האפגני, שבו משתלבים בשר כבש עסיסי ושלל צמחי תבלין נהדרים לכדי מנה בשרית נפלאה, בעלת ניחוחות ארומטיים, שניתן להכין בקלות בתנור.
אופן הכנת קבב אפגני:
-
חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
-
הכניסו את זרעי הכוסברה, זרעי הפלפל השחור, מסמרי הציפורן, גרגירי ההל הירוק, פלפלי הצ׳ילי המיובשים, מלח הים ומקל הקינמון לקערית קטנה (עלי) וכתשו אותם ידנית בעזרת מכתש לכדי אבקה דקה. הוסיפו לאבקה שמן זית וערבבו היטב.
-
הכניסו את בשר הכבש הטחון לקערה גדולה וגרדו את הבצלים ישירות לתוך הקערה. הוסיפו את אבקת התבלינים הכתושים, השום הכתוש, הג׳ינג׳ר הכתוש והמלח וערבבו היטב.
-
טבלו את אצבעותיכם בקערית מים, ואז החלו לחלק את הבשר הטחון המתובל לחתיכות שוות בעזרת הידיים. הצמידו כל חתיכת בשר לאורכו של שיפוד עץ שטוח כדי לייצור מהן קבבים.
-
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, רססו אותו בספריי שמן, והניחו עליו את שיפודי הקבב שהכנתם. שפדו את העגבניות על שיפוד עץ נפרד והניחו גם אותו על תבנית האפייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור שחיממתם מראש וצלו את השיפודים למשך 15-20 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו את לחם הנאן על צלחת הגשה, הניחו עליו את שיפודי הקבב יחד עם העגבניות האפויות, פרוסות המלפפון והלימון והגישו חם. בתיאבון!