header

מתכון לספגטי בולונז ברוטב עגבניות

אחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי היא הבולונז. האיטלקים מאמינים שהסוד במנה הוא הסופריטו – הרוטב הסמיך והארומטי שמתבשל באיטיות עם הבשר במשך כמה שעות, ותערובת המירפואה המורכבת מגזר, סלרי ובצל חתוכים לקוביות קטנות או קצוצים ומטוגנים במעט שמן עד ריכוך, כדי להוציא את המתיקות שבהם.

יש כאלה שמתבלבלים בין ראגו לבולונז; הראגו, במקור צרפתי, הוא תבשיל בפני עצמו המורכב מחתיכות קטנות של בשר ומעט רוטב עגבניות. לעומתו, הבולונז האיטלקי עשיר ברוטב עגבניות ומשמש כרוטב לפסטות (ומתאים גם ללזניות).כשהייתי באיטליה הופתעתי לגלות שהמנה המפורסמת מוגשת עם פסטה טליאטלה, שהיא רחבה, כבדה ויכולה להחזיק את רוטב הבולונז הסמיך עם חתיכות הבשר בקלות ובכבוד, ואילו כאן בארץ נהוג לאכול את הבולונז עם הספגטי הדק, שלא כל כך מצליח להשתלב וגורם לרוב הרוטב והבשר להישאר בצלחת, וחבל!

מתכון לפסטה בולונז: פסטה

המתכון שלנו אומנם קצר ומהיר יותר מהאיטלקי המסורתי, אך גדוש בטעמים ויגרום גם לילדים לזלול בהנאה.

כמה נקודות לפני שנלמד איך מכינים ספגטי בולונז:

הבשר: ההמלצה שלי היא להשתמש בבשר טרי מנתחי צוואר או צלעות. כמובן שאם הוצאתם מההקפאה זה גם בסדר, רק תדאגו להוציא את הבשר (גם הטרי) כרבע שעה לפני ההכנה מהמקרר כך שיהיה בטמפרטורת החדר, כדי שמידת העשייה תהיה אחידה ומדויקת. יש כאלה שמעדיפים להשחים את הבשר במחבת עם שמן זית ורק לאחר שהוא זהוב ומוכן להוסיף לסיר, ויש כאלה כמוני שעושים זאת ישירות בסיר לאחר ריכוך הירקות.

עגבניות: קיימים היום המון סוגים של עגבניות מרוסקות איכותיות, אך אם אתם חרוצים ומעדיפים להשתמש בעגבניות טריות, לכו על עגבניות תמר בשלות מגוררות או קצוצות דק דק.

סלרי: לאלה שפחות מחבבים סלרי אני תמיד ממליצה להחליף בכרישה, שלדעתי טעמה עדין יותר ופחות מורגש.

הוספת חריפות: אם בא לכם להכניס קצת חרפריפות לטעם, שבבי צ'ילי יעשו עבודה נפלאה ויקפיצו את הטעם.  

יין: עוזר באיזון הטעמים ומוסיף לרוטב ארומה מדהימה, אין חשיבות בבחירת יין לבן או אדום, העיקר שיהיה איכותי. מה שכן חשוב מאוד זה להיות סבלנים ולתת ליין בתהליך ההכנה להתאדות ולהצטמצם כדי להוציא את הטעם האלכוהולי.

הפיכת המנה לילדים: אם המנה מיועדת לילדים אפשר להחליף את היין במים חמים, ולהוסיף בשביל הטעם כפית סויה, אבל לא חובה.

2 צורות הכנה והגשה: הראשונה - להכין את הרוטב עם הבשר ולצקת על הפסטה שממתינה בצלחת, והשנייה - להוסיף את הפסטה המוכנה לסיר עם הבולונז ולערבב הכל יחד, לבחירתכם ;)

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לספגטי בולונז ברוטב עגבניות
רכיבים לספגטי בולונז:
שמן זית - 2 כפות
בצל - ½ (קצוץ דק)
סלרי - 1 (גבעול קצוץ דק)
שיני שום - 3 (קצוצות)
בשר בקר טחון - 500 גר' (עם מעט שומן)
מלח - ½1 כפיות
סוכר - 1 כפית
בזיליקום - 1 כפית (קצוץ דק)
פלפל שחור - ¼ כפית
יין אדום יבש - ⅔ כוס (או מים רותחים)
רסק עגבניות - 3 כפות
ספגטי - 500 גר' (או כל סוג פסטה אחר)
אופן הכנת ספגטי בולונז:
  1. חממו שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  2. הוסיפו למחבת את הבצל וטגנו עד הזהבה קלה. preperation
  3. הוסיפו את הגזר והסלרי והמשיכו לערבב ולטגן עד ריכוך. preperation
  4. הוסיפו מלח, פלפל שחור ואת השום וערבבו היטב.
  5. הוסיפו למחבת את הבשר, פוררו אותו בעזרת מזלג, ערבבו ובשלו כ-10 דקות - עד שהבשר מחליף צבע מאדום לחום והנוזלים מתאדים. preperation
  6. צקו את היין למחבת והביאו לרתיחה, הוסיפו את רסק העגבניות וכפית סוכר תוך כדי ערבוב ובשלו עוד כ-2 דקות.
  7. הביאו את הרוטב לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-20 דקות. על מנת לקצר את זמן הבישול אפשר לכסות את המחבת עם מכסה, אבל לא חייב. אם חסרים נוזלים הוסיפו ¾ כוס מים רותחים.
  8. בזמן שהרוטב מתבשל, בשלו את הספגטי בסיר לפי הוראות היצרן, סננו את המים לאחר שהספגטי מוכן.
  9. הניחו ספגטי מבושל בצלחת עמוקה וצקו מעל את הרוטב עם הבשר. preperation
  10. פזרו עלי בזיליקום טריים, ובתיאבון. preperation
טיפ השף:
  • לשדרוג המנה ניתן להוסיף לבשר הטחון כבד קצוץ דק.
  • אפשר להחליף את כפית הסוכר בדבש או סילאן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.