מנת פסטה טעימה ועשירה יכולה להוות ארוחה בפני עצמה, וכאשר מצוותים לה ירקות קלילים וטעימים, כמו הכרישה במתכון הבא, היא משמשת כתוספת נהדרת לארוחה שלא תשביע אתכם יותר מדי ותשאיר מקום לעוד מבחר מנות טעימותת אחרות.
מקור תמונה:
cobalt123
אופן הכנת הפסטה פרימוורה:
-
בסיר גדול, הרתיחו מים, הוסיפו להם מלח לפי הטעם ובשלו את הפסטה עד למידת העשיית הרצויה.
-
הכניסו למעבד מזון או לבלנדר כוס אחת של מרק עוף, ½ כוס שמן זית ושום, והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה.
-
בסיר גדול ועל אש בינונית, חממו את 2 כפות שמן הזית שנותרו, הוסיפו את הכרישה והבצל הירוק, ערבבו והניחו לירקות להתבשל עד שהם מתרככים (כ-5 דקות).
-
הוסיפו לסיר הירקות פלפל חריף ומלח, ערבבו והניחו לתערובת הירקות להתבשל כ-5 דקות נוספות.
-
הגבירו את האש תחת סיר הירקות לעוצמה בינונית-גבוהה והוסיפו לתוכו 2 כוסות מרק עוף, קישואים, תרמילי אפונה חתוכים וגרגירי אפונה. הביאו לרתיחה ובשלו 5 דקות.
-
צקו ¼ מהתערבות של הבזיליקום-שום לתוך סיר הירקות וערבבו כדקה. הורידו את הסיר מהאש.
-
בתוך קערה גדולה, הכניסו את כל הפסטה המבושלת וצקו מעליה את תערובת הבזיליקום-שום שנותרה. ערבבו היטב ושימו בצד לספיגת טעמים לפני ההגשה.