יתכן שקובה הנבלוסיה היא המוכרת מכולן, אותה אנו פוגשים בדרך כלל באירועים ובימי שישי בעדות מסוימות. עם עטיפת הבצק הפריך והמילוי שמכיל צנוברים, אין דבר מפנק יותר מהמנה הזו, ואם אתם מסתבכים עם גלגול הקובות, אל תילחצו – אסף מבטיח שאחרי 3-4 גלגולים תהפכו לאלופים!
למתכונים נוספים מהאתר טעימאוד
רכיבים למילוי וטיגון הקובה:
אופן הכנת הבצק:
-
שימו את הג'ריש בקערה והוסיפו מים עד שהם מכסים את הגרגירים. הוסיפו עוד מעט מים והשרו למשך חצי שעה.
-
הוסיפו את הקמח והתבלינים לקערה וערבבו. השרו למשך חצי שעה נוספת.
אופן הכנת המילוי וטיגון הקובה:
-
בזמן שאתם מחכים, קלו את הצנוברים במחבת ללא שמן עד שהם משחימים קלות והסירו מיד מהאש.
-
חממו במחבת קטנה את שמן הזית וטגנו את הבצל עד שהוא מזהיב. הניחו אותו בצד להתקררות.
-
ערבבו את כל חומרי המלית יחד עם הצנוברים והבצל המטוגן.
-
גלגול הקובות: שמנו את כפות הידיים וקחו כדור מהבצק.
-
שטחו את הכדור על כף היד.
-
קחו כדור ממלית הבשר, דחסו אותו והניחו על הבצק.
-
סגרו את היד יחד עם הבצק, והמשיכו לסגור אותו כך שיקבל צורה מאורכת.
-
העבירו את הבצק מיד ליד והמשיכו לסגור אותו קצת יותר בכל פעם עד שתקבלו צורה של אליפסה, והניחו את הקובה בצד.
-
חזרו על הפעולה עד שיגמרו לכם הבצק או המלית.
-
הכנת הקובות: חממו סיר עם שמן לטיגון עמוק. כאשר השמן רותח הכניסו בזהירות את הקובה לסיר.
-
טגנו במשך כ-7 דקות, עד שהקובה מקבלת צבע חום יפה.
-
הוציאו את הקובה מהסיר והניחו על נייר סופג.
-
המנה שלכם מוכנה! מומלץ להגיש את הקובה לצד טחינה.
מקור: אסף כהן