את הקובה מכינים בדרך כלל מסולת או מג'ריש, אך את במתכון הבא תשתמשו דווקא בתפוחי אדמה. צפו בסרטון כדי ללמוד את המתכון של רוח'לה, ואת המצרכים תוכלו למצוא מתחתיו.
רכיבים למעטפת תפוחי אדמה:
רכיבים למלית וטיגון הקובה:
אופן הכנת המעטפת תפוחי אדמה:
-
בשלו את תפוחי האדמה עד לריכוך ולאחר מכן קלפו ומעכו אותם עד לקבלת פירה חלק.
-
הוסיפו את הקמח, קמח תפוחי האדמה והמלח, והניחו בצד.
אופן הכנת המלית וטיגון הקובה:
-
חממו את 7 כפות השמן במחבת וטגנו את הבצל עד להזהבה.
הוסיפו את חזה העוף והמשיכו לטגן אותו עד שישתנה לו הצבע.
-
הוסיפו את שאר מרכיבי המלית למעט השמן לטיגון הקובות והצימוקים, טגנו עוד כדקה, הסירו מהאש והניחו לצינון בצד.
-
לאחר שהמלית התקררה, הוסיפו את הצימוקים וערבבו היטב.
-
הכינו קערה עם מים בכדי לטבול את הידיים לפני הכנת הקובות (בכדי שהן לא תידבקנה לידיים).
-
קחו מעט ממלית תפוחי האדמה, כדררו כדור בגודל בינוני ושטחו על כף היד.
-
מלאו בערך כף מהמלית, סיגרו ושטחו מעט. עשו כך לכל הקובות והניחו אותן בצד.
-
חממו את השמן לטיגון במחבת גדולה ושטוחה (שימו לב: כמות השמן במתכון מוערכת ונספגת בקובות לאחר הטיגון. יכול להיות שתצטרכו כמות גדולה יותר של שמן (½ כוס נוספת).
-
צפו את הקובות בפירורי לחם וטגנו בשני הצדדים עד להזהבה.
מקור: רוחל'ה