המטבח האפריקאי נחשב למטבח המשולב הראשון, זאת בשל ריבוי התרבויות שנוצרו באפריקה. המקומיים שימרו את המאכלים המסורתיים שלהם ולעומתם ההולנדים והבריטים הביאו את המאכלים האירופיים, יחד נוצר מטבח בעל קשת גוונים, טעמים ומרקמים שהופכים אותו לכזה מרתק. ארוחת הבוקר הנהדרת הזאת ממחישה את השילוב המדהים בין התרבויות.
רכיבים ללחם מטוגן בתבלין:
אופן הכנת התערובת "ברבר":
-
הכניסו לקערה את כל הרכיבים וערבבו יחדיו כך שיתמזגו היטב, תוכלו להניח את התבלין שנוצר בתוך כלי אטום. תוכלו להשתמש בו במשך חודשיים מזמן ההכנה.
אופן הכנת הלחם מטוגן בתבלין:
-
ערבבו את הקמח יחד עם קורט מלח בקערה בינונית.
-
לאחר מכן הוסיפו מים בהדרגה, וערבבו אותם היטב עם הקמח. העובי של רצועות הלחם (קיטה) שיתקבל תלוי בעובי הבלילה, כך שיש להיזהר לא להפוך אותה למימית. מנגד, אם אתם מרגישים שהעיסה דלילה מידי, הוסיפו עוד קצת קמח. הקציפו את הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה ונטולת גושים.
-
הניחו מחבת עם מעט שמן על להבה בינונית-גבוהה, וצקו שכבה דקה מהבלילה לתוך המחבת. לאחר 3-2 דקות, הפכו את הבלילה על צדה השני. ברגע שתבחינו בגוונים חום בהירים, הקיטה שלכם מוכנה.
-
לאחר שהקיטה תתקרר מספיק כך שתוכלו לאחוז בה בידיכם, חתכו אותה לחתיכות קטנות.
-
הכניסו את כפות החמאה לתוך מחבת המותאמת לתנור, הוסיפו את תבלין הברבר והכניסו לתנור על חום בינוני למשך דקה לערך, או עד שהחמאה תימס (שימו לב שהתבלין לא נשרף).
-
הוציאו את המחבת מהתנור, הוסיפו את חתיכות הקיטה וערבבו את כל הרכיבים יחד. הניחו לתערובת להתקרר במשך 2 דקות, והגישו.
מקור: רינה. ג