פרנה אותנטי מכינים על גבי חלוקי נחל, אבל ניתן בקלות רבה לשחזר את הטעם העדין של הלחם הזה בתנור הביתי שלנו.
אופן הכנת הלחם מרוקאי:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
-
ערבבו את השמרים, הקמח, המלח והמים, ולושו אותם בידיים ללא הפסקה למשך כ-5 דקות.
-
כסו במגבת ותנו לקמח לתפוח למשך חצי שעה.
-
לושו שוב למשך כ-5 דקות.
-
כסו שוב במגבת ותנו לקמח לתפוח למשך חצי שעה.
-
שמנו את ידיכם וחלקו את הבצק ל-2 עיגולים בקוטר של פיתה.
-
שטחו את העיגולים עד שיהיו בעובי של פיתה.
-
הכניסו את הבצק לתבנית והתפיחו למשך כ-10 דקות.
-
הרטיבו מעט את הידיים במים, והתיזו מים לתוך התנור כדי ליצור בו לחות.
-
אפו בתנור הלח למשך רבע שעה.
מקור: עדן גזית