header

מתכון לפרנה - לחם מרוקאי אותנטי

פרנה אותנטי מכינים על גבי חלוקי נחל, אבל ניתן בקלות רבה לשחזר את הטעם העדין של הלחם הזה בתנור הביתי שלנו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפרנה - לחם מרוקאי אותנטי
רכיבים ללחם מרוקאי:
שמרים יבשים - 2 כפות
קמח - 1 קג'
מלח - קמצוץ
מים פושרים - 3 כוסות
אופן הכנת הלחם מרוקאי:
  1. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
  2. ערבבו את השמרים, הקמח, המלח והמים, ולושו אותם בידיים ללא הפסקה למשך כ-5 דקות.
  3. כסו במגבת ותנו לקמח לתפוח למשך חצי שעה.
  4. לושו שוב למשך כ-5 דקות.
  5. כסו שוב במגבת ותנו לקמח לתפוח למשך חצי שעה.
  6. שמנו את ידיכם וחלקו את הבצק ל-2 עיגולים בקוטר של פיתה.
  7. שטחו את העיגולים עד שיהיו בעובי של פיתה.
  8. הכניסו את הבצק לתבנית והתפיחו למשך כ-10 דקות.
  9. הרטיבו מעט את הידיים במים, והתיזו מים לתוך התנור כדי ליצור בו לחות.
  10. אפו בתנור הלח למשך רבע שעה.
מקור: עדן גזית
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.