הלחם ההולנדי המנומר קיבל את שמו מהציפוי הייחודי שלו, המזכיר את חבורבורותיו של הנמר (טייגר, בלעז). הלחם רך, מתקתק וטעים מאוד, והציפוי שלו פריך ומוסיף לחוויית האכילה.
אופן הכנת המחמצת:
-
ערבבו בקערה את הקמח והשמרים.
-
הוסיפו מים וערבבו עד ליצירת עיסה.
-
לושו מעט עד שתקבלו בצק אחיד ומוצק.
-
כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לקמח לתפוח למשך כ-12 שעות.
אופן הכנת הלחם:
-
נפו את הקמח לתוך קערה, הוסיפו את השמרים וערבבו היטב.
-
הוסיפו את הסוכר, אבקת החלב והמלח וערבבו שוב.
-
בִּצעו את המחמצת לחתיכות והוסיפו אותן לקערה.
-
שפכו את המים לקערה וערבבו עד לקבלת עיסה אחידה.
-
לושו את הבצק במשך כ-10 דקות. תוך כדי לישה, הוסיפו את החמאה הרכה לבצק. המשיכו ללוש עד שתקבלו בצק אחיד ומעט דביק.
-
גלגלו את הבצק לכדור והניחו אותו בקערה משומנת.
-
כסו את הקערה בניילון או מגבת לחה, והניחו לבצק לתפוח עד שיכפיל את הנפח שלו למשך כשעה וחצי.
-
הניחו את הבצק על משטח מקומח קלות ולושו אותו על מנת להוציא ממנו את האוויר.
-
חצו את הבצק ל-2 חלקים שווים ועצבו אותם ככיכרות מוארכות.
-
הניחו את הכיכרות על תבנית המכוסה בנייר אפייה, כסו במגבת לחה והניחו לתפיחה שניה למשך כשעה.
אופן הכנת הציפוי:
-
מיד לאחר שהשארתם את הלחם לתפיחה שניה, ערבבו בקערה קטנה את קמח האורז והשמרים. הוסיפו את הסוכר והמלח וערבבו שוב.
-
שפכו לקערה את השמן וערבבו. הוסיפו את המים וערבבו עד לקבלת עיסה אחידה. כסו בניילון נצמד והניחו למשך כ-20 דקות.
-
כסו את הכיכרות בשכבת ציפוי אחידה בעזרת מרית.
-
כסו את הכיכרות בקערה גדולה ודאגו שלא ייווצר מגע בין הציפוי לכיסוי.
-
הניחו את הכיכרות להמשך תפיחה למשך כ-40 דקות נוספות.
-
חממו את התנור ל-190 מעלות והפעילו את מצב הטורבו (אם קיים בתנור).
-
הניחו בתחתית התנור תבנית ריקה ושפכו לתוכה כוס מים קרים על מנת ליצור לחות.
-
הכניסו את הבצק לתנור.
-
אפו את הלחם במשך כ-40 דקות. במידת הצורך, סובבו את הכיכרות בתנור על מנת שהציפוי ישחים באופן שווה בכל הצדדים. אם החלק העליון של הכיכרות משחים לפני הצדדים, כסו את הכיכרות ברדיד אלומיניום.
-
הלחם מוכן כשהציפוי מושחם מכל צדדיו, וכשתנקשו על תחתית הכיכר תוכלו לשמוע צליל חלול.
-
הוציאו את כיכרות הלחם וצננו אותן על רשת למשך כ-20 דקות.
מקור: עדן גזית