header

מתכון ללחם הולנדי מנומר - טייגרברוד

הלחם ההולנדי המנומר קיבל את שמו מהציפוי הייחודי שלו, המזכיר את חבורבורותיו של הנמר (טייגר, בלעז). הלחם רך, מתקתק וטעים מאוד, והציפוי שלו פריך ומוסיף לחוויית האכילה.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון ללחם הולנדי מנומר - טייגרברוד
רכיבים למחמצת:
קמח לבן - 170 גר'
שמרים יבשים - ¼ כפית
מים - 100 מ''ל
רכיבים ללחם:
קמח לחם לבן - 500 גר'
שמרים יבשים - 1 כפית
מלח - 1 כפית
סוכר לבן - 70 גר'
חמאה רכה - 75 גר'
אבקת חלב - 75 גר'
מים - 330 מ''ל
רכיבים לציפוי:
קמח אורז - 120 גר'
שמרים יבשים - ½ כפית
סוכר לבן - 1 כף
מלח - 1 כפית
שמן - 20 מ''ל
מים - 100 מ''ל
אופן הכנת המחמצת:
  1. ערבבו בקערה את הקמח והשמרים.
  2. הוסיפו מים וערבבו עד ליצירת עיסה.
  3. לושו מעט עד שתקבלו בצק אחיד ומוצק.
  4. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לקמח לתפוח למשך כ-12 שעות.
אופן הכנת הלחם:
  1. נפו את הקמח לתוך קערה, הוסיפו את השמרים וערבבו היטב.
  2. הוסיפו את הסוכר, אבקת החלב והמלח וערבבו שוב.
  3. בִּצעו את המחמצת לחתיכות והוסיפו אותן לקערה.
  4. שפכו את המים לקערה וערבבו עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. לושו את הבצק במשך כ-10 דקות. תוך כדי לישה, הוסיפו את החמאה הרכה לבצק. המשיכו ללוש עד שתקבלו בצק אחיד ומעט דביק.
  6. גלגלו את הבצק לכדור והניחו אותו בקערה משומנת.
  7. כסו את הקערה בניילון או מגבת לחה, והניחו לבצק לתפוח עד שיכפיל את הנפח שלו למשך כשעה וחצי.
  8. הניחו את הבצק על משטח מקומח קלות ולושו אותו על מנת להוציא ממנו את האוויר.
  9. חצו את הבצק ל-2 חלקים שווים ועצבו אותם ככיכרות מוארכות.
  10. הניחו את הכיכרות על תבנית המכוסה בנייר אפייה, כסו במגבת לחה והניחו לתפיחה שניה למשך כשעה.
אופן הכנת הציפוי:
  1. מיד לאחר שהשארתם את הלחם לתפיחה שניה, ערבבו בקערה קטנה את קמח האורז והשמרים. הוסיפו את הסוכר והמלח וערבבו שוב.
  2. שפכו לקערה את השמן וערבבו. הוסיפו את המים וערבבו עד לקבלת עיסה אחידה. כסו בניילון נצמד והניחו למשך כ-20 דקות.
  3. כסו את הכיכרות בשכבת ציפוי אחידה בעזרת מרית.
  4. כסו את הכיכרות בקערה גדולה ודאגו שלא ייווצר מגע בין הציפוי לכיסוי.
  5. הניחו את הכיכרות להמשך תפיחה למשך כ-40 דקות נוספות.
  6. חממו את התנור ל-190 מעלות והפעילו את מצב הטורבו (אם קיים בתנור).
  7. הניחו בתחתית התנור תבנית ריקה ושפכו לתוכה כוס מים קרים על מנת ליצור לחות.
  8. הכניסו את הבצק לתנור.
  9. אפו את הלחם במשך כ-40 דקות. במידת הצורך, סובבו את הכיכרות בתנור על מנת שהציפוי ישחים באופן שווה בכל הצדדים. אם החלק העליון של הכיכרות משחים לפני הצדדים, כסו את הכיכרות ברדיד אלומיניום.
  10. הלחם מוכן כשהציפוי מושחם מכל צדדיו, וכשתנקשו על תחתית הכיכר תוכלו לשמוע צליל חלול.
  11. הוציאו את כיכרות הלחם וצננו אותן על רשת למשך כ-20 דקות.
מקור: עדן גזית
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.