header

מתכון ללחם טורקי

הלחם הטורקי הזה קיים כבר 1,000 שנה, עוד מהתקופה בה אבות האימפריה העות'מאנית היו שבטים נודדים. היום ניתן למצוא את הפידה בכל מאפיה בטורקיה.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם טורקי
רכיבים ללחם:
שמרים טריים - 30 גר' (או 15 גר' שמרים יבשים)
סוכר - קורט
קמח לבן - 500 גר'
מים חמימים - 250 מ''ל
מלח - קורט
שמן זית - 1 כף
שומשום - מעט
אופן הכנת הלחם:
  1. חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
  2. המיסו את השמרים הטריים עם הסוכר ומחצית מכמות המים.
  3. הניחו לתערובת לתסוס כ-10 דקות.
  4. ערבבו את הקמח עם המלח והוסיפו את תמיסת השמרים ואת יתרת המים.
  5. ערבבו את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק רך, גמיש ולא דביק. כסו ותנו לבצק לתפוח למשך כ-20 דקות.
  6. חלקו את הבצק ל-4 כדורים ושטחו אותם לפיתות בקוטר 25 ס"מ.
  7. הניחו את הפיתות על תבנית אפייה מקומחת, ועם אצבעות משומנות צרו גומות על פני הבצק.
  8. ערבבו שמן זית עם סוכר וחלמון ומרחו את התערובת על הפיתות.
  9. צפו בשומשום לפי הטעם.
  10. אפו את הבצק למשך כ-20 דקות עד שהלחם מזהיב.
מקור: עדן גזית
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.