הלחם הטורקי הזה קיים כבר 1,000 שנה, עוד מהתקופה בה אבות האימפריה העות'מאנית היו שבטים נודדים. היום ניתן למצוא את הפידה בכל מאפיה בטורקיה.
אופן הכנת הלחם:
-
חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
-
המיסו את השמרים הטריים עם הסוכר ומחצית מכמות המים.
-
הניחו לתערובת לתסוס כ-10 דקות.
-
ערבבו את הקמח עם המלח והוסיפו את תמיסת השמרים ואת יתרת המים.
-
ערבבו את כל המרכיבים עד שמתקבל בצק רך, גמיש ולא דביק. כסו ותנו לבצק לתפוח למשך כ-20 דקות.
-
חלקו את הבצק ל-4 כדורים ושטחו אותם לפיתות בקוטר 25 ס"מ.
-
הניחו את הפיתות על תבנית אפייה מקומחת, ועם אצבעות משומנות צרו גומות על פני הבצק.
-
ערבבו שמן זית עם סוכר וחלמון ומרחו את התערובת על הפיתות.
-
צפו בשומשום לפי הטעם.
-
אפו את הבצק למשך כ-20 דקות עד שהלחם מזהיב.
מקור: עדן גזית