את הלוואשי ניתן למצוא גם בטורקיה, איראן, אזרבייג'ן וארמניה, אך הוא מוכר ביותר בהיותו "הלחם הגיאורגי". תוכלו להעניק לו צורה עגולה או מוארכת, כך או כך הוא יהיה טעים ומושלם, במיוחד עבור טוסט גבינה.
אופן הכנת הלחם:
-
חממו מראש תנור לחום של 250 מעלות.
-
לושו את כל המרכיבים יחדיו עד שיתקבל בצק דביק ורך, והניחו לו לתפוח למשך שעה בכלי מכוסה.
-
חלקו את הבצק על משטח מקומח ל-4 חלקים.
-
גלגלו כל אחד מהחלקים לכדור על גבי הקמח והתפיחו שוב למשך שעה.
-
טבלו את כדורי הבצק בקערת מים, והוסיפו לקערה מעט שמן.
-
מתחו את הכדורים בעזרת הידיים והניחו על תבנית (2 על כל תבנית) כדי לתת לבצק את הצורה הראויה.
-
אפו במשך כ-10 דקות.
מקור: עדן גזית