header

מתכון לפיתה עיראקית

אמנם מקורה הראשוני של הלאפה אינו ידוע, אך פה בישראל כולנו מכירים אותה כ"פיתה עירקית". את הלאפה נהוג לעטוף מסביב למזון כמו פלאפל, שווארמה או לבנה.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לפיתה עיראקית
רכיבים לפיתה עיראקית:
קמח לבן - 4 כוסות
דבש - 1 כפית
שמן זית - 3 כפות
מלח - ½ כף שטוחה
מי סודה - ½ כוס
מים - 1 כוס
אופן הכנת הפיתה עיראקית:
  1. לושו את כל המצרכים (את המים הפושרים הוסיפו בהדרגה, ואת המלח רק לקראת הסוף) עד להיווצרות תערובת בצקית, ותנו לה לתפוח למשך כשעה.
  2. על משטח מקומח קלות, חלקו את הבצק ל-8 עד 10 כדורים, ותנו לבצק לתפוח כרבע שעה.
  3. רדדו כל כדור לצורת עלה דק.
  4. הרימו ומתחו מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוביות. השתמשו באגרופי הידיים כדי למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
  5. חממו על הגז מחבת טפלון, והניחו עליה את הבצק למשך כדקה וחצי.
  6. הפכו את הבצק וטגנו אותו למשך דקה וחצי.
  7. הוציאו את הלאפה מהמחבת ועטפו אותה במגבת כדי לשמור על רכות הבצק.
מקור: עדן גזית
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.