אמנם מקורה הראשוני של הלאפה אינו ידוע, אך פה בישראל כולנו מכירים אותה כ"פיתה עירקית". את הלאפה נהוג לעטוף מסביב למזון כמו פלאפל, שווארמה או לבנה.
אופן הכנת הפיתה עיראקית:
-
לושו את כל המצרכים (את המים הפושרים הוסיפו בהדרגה, ואת המלח רק לקראת הסוף) עד להיווצרות תערובת בצקית, ותנו לה לתפוח למשך כשעה.
-
על משטח מקומח קלות, חלקו את הבצק ל-8 עד 10 כדורים, ותנו לבצק לתפוח כרבע שעה.
-
רדדו כל כדור לצורת עלה דק.
-
הרימו ומתחו מעט את שולי הבצק בתנועות סיבוביות. השתמשו באגרופי הידיים כדי למתוח מהמרכז כלפי חוץ.
-
חממו על הגז מחבת טפלון, והניחו עליה את הבצק למשך כדקה וחצי.
-
הפכו את הבצק וטגנו אותו למשך דקה וחצי.
-
הוציאו את הלאפה מהמחבת ועטפו אותה במגבת כדי לשמור על רכות הבצק.
מקור: עדן גזית