header

מתכון לבגט צרפתי

את הלחם הצרפתי כולנו אוהבים ומכירים, והוא מעולה לסנדוויצ'ים מכל הסוגים. המתכון הבא ללחם בגט זכה במקום הראשון בתחרות הבגט הטוב ביותר לשנת 2010 בתחרות מאפיות שנערכה בצרפת.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לבגט צרפתי
רכיבים לבגט:
קמח - 630 גר'
מלח - 12 גר'
מים - 380 גר'
אופן הכנת הבגט:
  1. חממו מראש תנור לחום של 240 מעלות.
  2. צקו את המים לכלי, הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב. אם אתם משתמשים במיקסר, השתמשו במהירות נמוכה מאוד.
  3. כשהמרכיבים התערבבו היטב והפכו לבצק אחיד, הוציאו אותם מהכלי והניחו על משטח ישר ומקומח למשך כ-5 דקות. אחרי המנוחה, הבצק אמור להיות גמיש, ברמה שמאפשרת למתוח אותו מבלי שיקרע בקלות.
  4. הכניסו את הבצק לכלי מכוסה במגבת למשך כ-45 דקות וחכו עד שיתפח.
  5. חלקו את הבצק ל-3 חלקים ושטחו כל חלק עם טפיחות עדינות על מנת להוציא ממנו את האוויר.
  6. לושו את הבצק מספר פעמים וצרו צורת מקל.
  7. גלגלו את הבצק עד לקבלת האורך הרצוי, והשאירו לתפיחה על תבנית מכוסה בנייר אפייה למשך כחצי שעה.
  8. צרו חריצים אלכסוניים לאורכו של הבגט בעזרת סכין חדה ודקה.
  9. הכניסו לתחתית התנור כלי עם מים כדי שייווצרו אדים.
  10. אפו את הבצק בתנור במשך 20-25 דקות.
מקור: עדן גזית
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.