את הלחם הצרפתי כולנו אוהבים ומכירים, והוא מעולה לסנדוויצ'ים מכל הסוגים. המתכון הבא ללחם בגט זכה במקום הראשון בתחרות הבגט הטוב ביותר לשנת 2010 בתחרות מאפיות שנערכה בצרפת.
אופן הכנת הבגט:
-
חממו מראש תנור לחום של 240 מעלות.
-
צקו את המים לכלי, הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב. אם אתם משתמשים במיקסר, השתמשו במהירות נמוכה מאוד.
-
כשהמרכיבים התערבבו היטב והפכו לבצק אחיד, הוציאו אותם מהכלי והניחו על משטח ישר ומקומח למשך כ-5 דקות. אחרי המנוחה, הבצק אמור להיות גמיש, ברמה שמאפשרת למתוח אותו מבלי שיקרע בקלות.
-
הכניסו את הבצק לכלי מכוסה במגבת למשך כ-45 דקות וחכו עד שיתפח.
-
חלקו את הבצק ל-3 חלקים ושטחו כל חלק עם טפיחות עדינות על מנת להוציא ממנו את האוויר.
-
לושו את הבצק מספר פעמים וצרו צורת מקל.
-
גלגלו את הבצק עד לקבלת האורך הרצוי, והשאירו לתפיחה על תבנית מכוסה בנייר אפייה למשך כחצי שעה.
-
צרו חריצים אלכסוניים לאורכו של הבגט בעזרת סכין חדה ודקה.
-
הכניסו לתחתית התנור כלי עם מים כדי שייווצרו אדים.
-
אפו את הבצק בתנור במשך 20-25 דקות.
מקור: עדן גזית