header

מתכון לאנטיפסטי חצילים עם אגוזים

אחת המנות הראשונות הפופולאריות ביותר במטבח הגאורגי בפתח כל ארוחה היא מנת חצילים מתובלים ואגוזי מלך. מדובר במנה טעימה במיוחד, שמוגשת לשולחן כשהיא קרה. המתכון הבא הוא חריף למדיי, כך שאם אתם מעוניינים להפחית ממידת החריפות הפחיתו מכמות התבלינים בהתאם לטעם. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לאנטיפסטי חצילים עם אגוזים
רכיבים לחצילים עם אגוזים:
חצילים - ½ קג'
אגוזי מלך - 250 גר'
אבקת חילבה - 1 כפית (מיובשת)
כוסברה - 1 כפית (יבשה)
פפריקה - 1 כפית
חומץ יין לבן - 3 כפות
מלח - קמצוץ
שמן - 1 כף
אופן הכנת החצילים עם אגוזים:
  1. כתשו את האגוזים יחד עם השום. preperation
  2. העבירו את האגוזים והשום הכתושים לקערה והוסיפו את התבלינים, החומץ ו-3-4 כפות מים.
  3. ערבבו עד שכל הרכיבים יתמזגו לכדי עיסה דביקה.
  4. חתכו כל חציל לאורכו ל-4-5 חתיכות, הוסיפו שמן למחבת וטגנו את החצילים על אש בינונית עד להזהבה משני הצדדים. preperation
  5. הסירו את החצילים מהמחבת והניחו אותם על נייר סופג על מנת לספוג את עודפי השמן.
  6. מרחו את תערובת האגוזים על כל פרוסת חציל.
  7. קפלו כל פרוסה לחצי ומרחו מהתערובת גם על הצד החיצוני.
  8. המנה שלכם מוכנה! הניחו על צלחת וקשטו בעזרת פטרוזיליה. preperation
מקור: רותי ש.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.