במשפחתה של תמר עורכים בשנים האחרונות ארוחות קצת אחרות - עם מנות טבעוניות וטעימות, שאחת מהן היא תחתיות ארטישוק ממולאות. במתכון הבא, הירק הישראלי האהוב הופך למנה יפיפייה וטעימה הממולאת בפטריות ואגוזים, שתגרום לכם לפזול לעברה במשך כל הערב, עד שתטעמו ממנה ותתאהבו בה.
למתכונים נוספים מהבלוג "דפי תמר"
מקור תמונה:
תמר האחרת
אופן הכנת הארטישוק ממולא:
-
זלפו 2 כפות מיץ לימון לשקית הארטישוקים והפשירו אותם בתוך השקית.
-
חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
חממו במחבת שמן זית והכניסו לתוכה את הבצל הקצוץ לטיגון. כאשר הבצל מזהיב, הוסיפו למחבת את הפטריות והשום הפרוס ואדו אותם יחד בכיסוי חלקי עד שהם מתרככים, כעשר דקות.
-
העבירו את תכולת המחבת למעבד המזון יחד עם העירית וטחנו עם האגוזים המסוננים.
-
הוסיפו למעבד המזון 2 שיני שום שלמות . תבלו בצ'ילי, עשבי תיבול, מלח ופלפל. הוסיפו למעבד המזון מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת. טעמו ותקנו תיבול בהתאם לטעמכם (אם התערובת יבשה מדי, הוסיפו לה כף או שתיים של שמן זית).
-
חתכו את תחתיות הארטישוק, שמרו את החתיכות והניחו את התחתיות על התבנית המרופדת. בעזרת כף, הכניסו את תערובת הפטריות לתחתיות הארטישוק.
-
קצצו את פרוסות הלימון עם 2 שיני השום שנותרו, נענע והשאריות שנקטמו מתחתיות הארטישוק. פזרו את התערובת בין התחתיות הממולאות.
מקור תמונה:
teavon
-
העבירו לכוס מים את מיץ הלימון הנותר, ערבבו ומזגו סביב תחתיות הארטישוק הממולאות. הכניסו לתנור ואפו במשך כ-40 דקות.
מקור: דפי תמר