מתכון הממולאים שלפניכם עובר אצלנו במשפחה כבר שנים רבות, ובכל פעם שהכנתי אותו המחמאות לא פסקו. אם גם אתם רוצים לפנק את האנשים היקרים לכם בממולאים טעימים ומיוחדים, כדאי לכם לנסות את המתכון הנהדר הזה, שאמנם כולל כמה שלבים, אך הוא פשוט במיוחד להכנה.
מקור תמונה:
pinterest
אופן הכנת הממולאים (ירקות):
-
קלפו את הבטטות ותפוחי האדמה, רוקנו את הירקות מתוכנם לתוך קערה נקייה והניחו אותם בצד.
אופן הכנת המילוי:
-
קצצו את הכוסברה והפטרוזיליה והכניסו אותן לקערה גדולה.
-
לאותה הקערה הכניסו את האורז ואת כל מרכיבי המילוי למעט השמן. ערבבו היטב, צקו שמן בנדיבות (בערך ¾ כוס) וערבבו שוב.
אופן הכנת התחתית:
-
הניחו את הבצל והעגבניות הפרוסות בתחתית הסיר, ופזרו מעליהם את תוכן הירקות שרוקנתם.
-
מלאו את הירקות המרוקנים במילוי האורז וסדרו על מצע העגבניות והירקות שבסיר.
אופן הכנת הרוטב:
-
ערבבו את כל מרכיבי הרוטב יחדיו וצקו אותו מעל הירקות הממולאים.
-
הניחו על הכיריים את הסיר על להבה גבוהה והביאו את הרוטב לרתיחה, לאחר מכן הנמיכו את העוצמה ללהבה נמוכה והניחו לממולאים להתבשל כ-2-3 שעות.
מקור: מוטי רז