אנחנו חשבנו שכבר אי אפשר להפתיע אותנו עם גרסאות שונות לפסטה, אבל אחרי שראינו את המתכון המיוחד הזה לפסטה בהשראת המאכל המקסיקני-אמריקאי פג'יטה, גם אנחנו נשארנו פעורי פה. הפתיעו את עצמכם או את משפחתכם עם מנת פסטה משובחת וצבעונית, עשירה במגוון ירקות וגבינות, שתשמח כל בטן רעבה!
רכיבים למתכון לפסטה בסגנון אמריקאי-מקסיקני:
אופן הכנת המתכון לפסטה בסגנון אמריקאי-מקסיקני:
-
חממו מראש את התנור ל-200 מעלות.
-
על גבי תבנית אפייה פזרו את הפלפלים בכל הצבעים, הפטריות והבצל.
-
בקערה קטנה ערבבו את אבקת הצ'ילי, הפפריקה, אבקת השום, הכמון, המלח והפלפל השחור.
-
זלפו את שמן הזית וחצי מתערובת התבלינים על גבי הירקות שבתבנית, וטלטלו קלות את המגש עד לכיסוי מלא.
-
אפו את הירקות במשך כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד להתרככות.
-
בסיר גדול עם מים רותחים בשלו את הפסטה בהתאם להוראות היצרן המוטבעות על האריזה. בסיום העבירו למסננת, אך שמרו כוס אחת ממי הפסטה בצד.
-
החזירו את הפסטה המסוננת לסיר ומעליה הוסיפו את הירקות הצלויים. הוסיפו את שאר תערובת התבלינים, את כוס מי הפסטה ואת השמנת, וערבבו היטב.
-
פזרו באופן שווה את הפסטה עם הירקות על תבנית אפייה ופזרו את פירורי הגבינה הקשה מעל (פלפל ג'ק או כל אחת אחרת שבחרתם).
-
אפו במשך כ-15 דקות, עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב-חום. לאחר מכן אפשרו לפסטה להתקרר במשך כ-5 דקות עד להגשה.
-
העבירו מנה נכבדת של פסטה עם ירקות צלויים לצלחת, קשטו עם מעט פטרוזיליה קצוצה טרייה - ואכלו בתאבון!