המטבח האיטלקי אחראי לכמה "יצירות מופת" שרובנו אוהבים להכין ולאכול. אחת מהן היא ודאי הלזניה המפורסמת, שזכתה לאינספור גרסאות שונות ומגוונות - אך כזו אנו מבטיחים לכם שעוד לא ראיתם! הכירו את המתכון הנפלא שלנו ללזניה עם תרד ופלפלים אדומים בתוספת רוטב אלפרדו וגבינת פרובולונה בבישול איטי, שיעניק לה מרקם נימוח ומטריף!
רכיבים למתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו וגבינת פרובולונה:
אופן הכנת המתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו וגבינת פרובולונה:
-
שמנו סיר לבישול איטי בנפח של כ-6 ליטר באמצעות תרסיס שמן או מברשת. צקו לתוכו כ-¾ כוס מרוטב העגבניות לפסטה ופזרו באופן שווה בכל תחתית הסיר.
-
בקערה גדולה נפרדת שימו את הפלפל האדום, הבצל והתרד, צקו מעליהם את יתר רוטב העגבניות לפסטה ואת רוטב העגבניות הרגיל וערבבו היטב.
-
הניחו 3 עלי לזניה על הרוטב שנמצא בסיר (שברו את העלים במידת הצורך כדי להבטיח כיסוי מלא של התחתית) וצקו מעליהם שליש מכמות רוטב השמנת. הוסיפו 5 פרוסות גבינת פרובולונה (או מוצרלה), צקו מעליהן כשליש מכמות רוטב העגבניות עם הירקות ופזרו היטב עד לקבלת משטח ישר - זוהי שכבה אחת, הכינו שתיים נוספות ופזרו מעל הכל את גבינת הפרמז'ן.
-
כסו את הסיר ובשלו במשך 5-6 שעות על עוצמה נמוכה. בתום הזמן, חתכו את הלזניה בזהירות והגישו - בתאבון!