header

מתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו בבישול איטי

המטבח האיטלקי אחראי לכמה "יצירות מופת" שרובנו אוהבים להכין ולאכול. אחת מהן היא ודאי הלזניה המפורסמת, שזכתה לאינספור גרסאות שונות ומגוונות - אך כזו אנו מבטיחים לכם שעוד לא ראיתם! הכירו את המתכון הנפלא שלנו ללזניה עם תרד ופלפלים אדומים בתוספת רוטב אלפרדו וגבינת פרובולונה בבישול איטי, שיעניק לה מרקם נימוח ומטריף!

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו בבישול איטי מקור תמונה: bettycrocker.com
רכיבים למתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו וגבינת פרובולונה:
שמן - 1 כף
רוטב עגבניות לפסטה - 750 גרם (קנוי)
פלפל אדום (גמבה) - 1 יחידה (קצוץ גס)
בצל - 1 יחידה (כ-½ כוס, קצוץ)
עלי תרד קפואים - 500 גרם (לאחר הפשרה, לא רטובים)
רוטב עגבניות רגיל - 220 גרם (לא מרוכז)
עלי לזניה - 9 עלים (לא מבושלים)
רוטב שמנת קלאסי - 250 מ"ל (או עם תוספת לבחירתכם)
גבינת פרובולונה - 15 פרוסות (או מוצרלה)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגורדת)
אופן הכנת המתכון ללזניה עם תרד ופלפלים ברוטב אלפרדו וגבינת פרובולונה:
  1. שמנו סיר לבישול איטי בנפח של כ-6 ליטר באמצעות תרסיס שמן או מברשת. צקו לתוכו כ-¾ כוס מרוטב העגבניות לפסטה ופזרו באופן שווה בכל תחתית הסיר.
  2. בקערה גדולה נפרדת שימו את הפלפל האדום, הבצל והתרד, צקו מעליהם את יתר רוטב העגבניות לפסטה ואת רוטב העגבניות הרגיל וערבבו היטב.
  3. הניחו 3 עלי לזניה על הרוטב שנמצא בסיר (שברו את העלים במידת הצורך כדי להבטיח כיסוי מלא של התחתית) וצקו מעליהם שליש מכמות רוטב השמנת. הוסיפו 5 פרוסות גבינת פרובולונה (או מוצרלה), צקו מעליהן כשליש מכמות רוטב העגבניות עם הירקות ופזרו היטב עד לקבלת משטח ישר - זוהי שכבה אחת, הכינו שתיים נוספות ופזרו מעל הכל את גבינת הפרמז'ן.
  4. כסו את הסיר ובשלו במשך 5-6 שעות על עוצמה נמוכה. בתום הזמן, חתכו את הלזניה בזהירות והגישו - בתאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.