מרקים הם מאכל מנחם וטעים שבעיקר מעודד אותנו בתקופת החורף הקרירה. עם זאת, ישנם מרקים מיוחדים אשר מקבלים גוון צבעוני ולו רק בגלל ששפים בוחרים לשנות ולעצב אותם כרצונם. מרק שכזה תכירו במתכון הבא – מתכון למרק ולוטה פטריות של השף הצרפתי הידוע ז'ואל רובישון, שבחר לקחת את רוטב הוולוטה – אחד מחמשת הרטבים הקלאסיים של המטבח הצרפתי, ולשלב אותו במנה הטעימה הזו.
מקור תמונה:
foodandwine
רכיבים למרק ולוטה פטריות:
אופן הכנת המרק ולוטה פטריות:
-
ערבבו בקערה גדולה את פטריות השמפיניון הקצוצות יחד עם מיץ הלימון והניחו בצד.
-
חממו סיר גדול מעל ללהבה בינונית-גבוהה והניחו בפנים ציר ירקות, פטריות שמפיניון חתוכות, פטריות שיטאקי ושום, והביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה.
-
הורידו את עוצמת הלהבה לנמוכה-בינונית והמשיכו בבישול עד שהפטריות מתרככות – כ-10 דקות והסירו מן האש.
-
בזמן זה, חממו שמן במחבת טפלון והוסיפו את תכולת קערת הפטריות שהכנתם בסעיף הראשון.
-
תבלו במלח ופלפל שחור ובשלו את הפטריות מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מתמיד עד להזהבה והתרככות – כ-4 דקות. בסיום יש להסיר את המחבת מהאש.
-
בעזרת בלנדר מוט, ערבלו את תכולת הסיר עד לקבלת תערובת חלקה מאוד.
-
החזירו את הסיר לכיריים מעל אש בינונית-גבוהה, הוסיפו קרם פרש ובשלו יחדיו למשך כ-2 דקות.
-
הוסיפו לסיר כוסברה ותבלו במלח ופלפל במידת הצורך.
-
חלקו את המרק לקערות הגשה אישיות, קשטו כל קערה במעט פטריות מוקפצות מהמחבת וקורט פטרוזיליה קצוצה, והגישו אל השולחן.