כקישוט על מנת חומוס חמה, כתיבול לסלט ירקות מרענן וגם סתם ככה עם פיתה ושמן זית, לזעתר יש טעם אהוב במיוחד של החך הישראלי וקל להבין למה. את תערובת התבלינים הזאת, שמבוססת לרוב בעיקר על צמח האזוב המצוי וזרעי שומשום קלויים, סביר להניח שיש לרבים מכם בבית, לכן אתם ודאי תשמחו לגלות איך להשתמש בה כדי להכין מאפה בצק עלים פשוט וממכר! כל מה שצריך זה קצת עבודת הכנה עם הבצק ואפייה קצרה, ויש לכם מקלות זעתר נהדרים שאפשר להגיש לאורחים או לפנק בעזרתם את כל המשפחה. שיהיה בתאבון!
מקור תמונה:
sunset.com
אופן הכנת מקלות זעתר:
-
חממו תנור ל-190 מעלות ובינתיים קמחו משטח עבודה ומערוך. הניחו את הבצק על המשטח והתחילו לרדד אותו עם המערוך עד לקבלת מלבן בגודל 20 ס"מ על 25 ס"מ, ועובי בצק של קצת פחות מ-½ ס"מ.
-
כשסיימתם, הברישו את כל הצד העליון של הבצק עם שמן זית והשאירו לעצמכם בערך חצי כמות להברשה נוספת. במידת הצורך אפשר לקחת כף שמן נוספת.
-
פזרו על חצי ממלבן הבצק חצי מכמות הזעתר והוסיפו מלח לפי הטעם. קפלו עליו את החצי השני של הבצק, כפי שסוגרים ספר.
-
קמחו קלות את החלק העליון של "ספר הבצק" שסגרתם ורדדו אותו שנית למלבן בערך באותו גודל, כמו הראשון שיצרתם.
-
מרחו גם את המלבן השני בשמן זית, פזרו על חצי ממנו את שארית הזעתר. סגרו את החצי הנקי על החצי עם הזעתר ורדדו קלות כדי לשטח ולסגור את הבצק.
-
חיתכו את הבצק בעזרת סכין לרצועות ארוכות ברוחב של כס"מ אחד. תפסו כל רצועה בעדינות בצד אחד וסובבו את הצד השני כדי להעניק למקלות הזעתר את המראה המסולסל שלהם והניחו בסיום על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
-
בסיום הסידור הברישו את מקלות הזעתר עם הביצה והמים, והכניסו לתנור ל-12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
-
כבו את התנור בסיום האפייה והמתינו עוד כדקה עד שתסירו את המקלות מהתבנית. ניתן לפזר על המקלות עוד זעתר לפי הטעם ולהגיש לצד יוגורט עם שום או כל מטבל דומה.
טיפ השף:
להוספת טעם גבינתי, פזרו פרמזן מגורר על הבצק לפני האפייה יחד עם הזעתר.