כמעט כולנו אוהבים לאכול דגים ברוטב בגרסה כזו או אחרת, וגם חיה דר מבלוג האוכל fromhayawithlove, שהתאימה את הכמויות במתכון שלפניכם לזוג בשל סגר הקורונה, וכך היא ובן זוגה יכלו ליהנות ממנו בלי יותר מדי עבודה. כמובן שניתן להכפיל את הכמויות כדי להכין מנה גדולה יותר, אך כך או כך, בסופו של דבר תיהנו ממנה עשירה ברוטב פלפלים, חומוס ועגבניות עם הרבה פטרוזיליה וכוסברה שמעניקים לה טעם נהדר!
רכיבים למתכון לדג אמנון ברוטב:
אופן הכנת המתכון לדג אמנון ברוטב:
-
חממו שמן בסיר קטן ורחב על להבה גבוהה, הוסיפו את הפלפל והשום וערבבו.
-
הוסיפו את העגבניות החצויות, ערבבו והוסיפו את האריסה והלימון תוך כדי בחישה.
-
הוסיפו גם את רסק העגבניות והתבלינים וערבבו.
-
פזרו מחצית מכמות הפטרוזיליה והכוסברה, ערבבו וסדרו מעל את חתיכות הדג.
-
הוסיפו את גרגרי החומוס, כסו במכסה, הנמיכו את עוצמת האש ובשלו למשך 10 דקות.
-
הוסיפו לסיר את החצי הנוסף של תערובת הפטרוזיליה והכוסברה, והמשיכו לבשל עוד 15 דקות.
-
הסירו את הסיר מהאש, המתינו שהדג יתקרר מעט, המליחו לפי הטעם ובתיאבון!