header

מתכון לדג ברוטב פלפלים, חומוס ועגבניות

כמעט כולנו אוהבים לאכול דגים ברוטב בגרסה כזו או אחרת, וגם חיה דר מבלוג האוכל fromhayawithloveשהתאימה את הכמויות במתכון שלפניכם לזוג בשל סגר הקורונה, וכך היא ובן זוגה יכלו ליהנות ממנו בלי יותר מדי עבודה. כמובן שניתן להכפיל את הכמויות כדי להכין מנה גדולה יותר, אך כך או כך, בסופו של דבר תיהנו ממנה עשירה ברוטב פלפלים, חומוס ועגבניות עם הרבה פטרוזיליה וכוסברה שמעניקים לה טעם נהדר!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לדג ברוטב פלפלים, חומוס ועגבניות מקור תמונה: fromhayawithlove.com
רכיבים למתכון לדג אמנון ברוטב:
פילה אמנון - 2 פרוסות (חצויות ל-2)
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות)
שיני שום - 3 (פרוסות)
רסק עגבניות - 1 כף (סמיך)
לימון כבוש - 1 כפית
אריסה - 1 כפית
כמון - 1 כפית
עגבניות שרי - כ-10 (חצויות)
מים רותחים - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
כוסברה ופטרוזיליה - כוס מעורבבת ביחס שווה (קצוצות גס)
אופן הכנת המתכון לדג אמנון ברוטב:
  1. חממו שמן בסיר קטן ורחב על להבה גבוהה, הוסיפו את הפלפל והשום וערבבו.
  2. הוסיפו את העגבניות החצויות, ערבבו והוסיפו את האריסה והלימון תוך כדי בחישה.
  3. הוסיפו גם את רסק העגבניות והתבלינים וערבבו.
  4. פזרו מחצית מכמות הפטרוזיליה והכוסברה, ערבבו וסדרו מעל את חתיכות הדג.
  5. הוסיפו את גרגרי החומוס, כסו במכסה, הנמיכו את עוצמת האש ובשלו למשך 10 דקות.
  6. הוסיפו לסיר את החצי הנוסף של תערובת הפטרוזיליה והכוסברה, והמשיכו לבשל עוד 15 דקות.
  7. הסירו את הסיר מהאש, המתינו שהדג יתקרר מעט, המליחו לפי הטעם ובתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: