כשחושבים על הרינג, הרבה מאוד אנשים מדמיינים באופן מיידי את הגרסאות הכבושות והחמוצות של הדג הזה, אך אפשר לבשל אותו בשלל סגנונות ולהעניק לו טעמים נהדרים אחרים בקלות. דוגמה נהדרת לכך תוכלו לראות במתכון הבא לדג הרינג אפוי עם פטרוזיליה, בצל, תפוחי אדמה ועגבניות. זוהי מנה פשוטה עם טעמים עזים בהשראת המטבח המצרי, מה שהופך את הכנתה בפסח לסמלית, אך בהחלט אפשר ליהנות ממנה בכל זמן אחר ובכל פעם שמתחשקת לכם מנת דג פשוטה וטעימה.
רכיבים למתכון לדג אפוי בסגנון מצרי:
אופן הכנת המתכון לדג אפוי בסגנון מצרי:
-
חממו מראש תנור ל-200 מעלות ובינתיים נקו היטב את הדגים במידת הצורך.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה עם בערך כף של שמן זית. לחלופין, ניתן לשמן מחבת קטנה שמתאימה לחימום בתנור. סדרו את פרוסות תפוחי האדמה על המשטח המשומן שלכם בשכבה אחת עם חפיפה קלה ביניהן.
-
סדרו את פרוסות הבצל מעל תפוחי האדמה באופן דומה.
-
הכניסו לתוך הדגים את הפטרוזיליה לפי הטעם, והניחו כל דג ממולא מעל פרוסות הבצל ותפוח האדמה.
-
פזרו מעל הדג את פרוסות השום ואת עגבניות השרי, תבלו במלח ופלפל שחור לפני הטעם, והזליפו מעל בערך כף של שמן זית.
-
הכניסו את הדג לתנור למשך 20-30 דקות, עד שהבשר רך והעור מתחיל להיקרע בקלות.
-
בסיום האפייה הוציאו את הדג מהתנור, העבירו לכלי הגשה או המתינו שהמנה תתקרר קלות ואז הגישו לצד לימון לשולחן. בתיאבון!