דגים, תפוחי אדמה וחזרת הם רכיבים שמשתלבים נפלא על כל צלחת, אז למה שלא תכינו מנה אחת שמכילה את כולם ותעניק לכם מחמאות מקיר לקיר? ובמתכון הבא אלו לא סתם דגים רגילים, אלא סלמון ומקרל מעושנים, שבכוחות משותפים הולכים להפתיע את בלוטות הטעם שלך ושל כל מי שיאכל את הקציצות המיוחדות האלה. תוכלו להגיש את המנה הנהדרת הזאת עם סלט עלים פשוט ורוטב קליל תוצרת בית שתוכלו לקרוא עליו ב"טיפ השף" - או פשוט ליהנות ממנה כפי שהיא. שיהיה בתיאבון!
רכיבים לסלמון ומקרל מטוגנים עם חזרת:
אופן הכנת הסלמון ומקרל מטוגנים עם חזרת:
-
הרתיחו את תפוחי האדמה במים עם מלח עד שהם יתרככו. לאחר מכן שפכו רק את המים מהסיר, ומעכו את תפוחי האדמה עד לקבלת מחית גסה - אין צורך שהיא תהייה חלקה.
-
העבירו את מחית תפוחי האדמה לקערה גדולה, הוסיפו את הסלמון המעושן החתוך ופוררו פנימה את חתיכות המקרל המעושן.
-
הוסיפו לקערה את עשבי התיבול שבחרתם יחד עם רוטב החזרת, הבצל הירוק וגרידת הלימון (אם רוצים אפשר לשמור קצת ממנה בצד לקישוט). תבלו במלח ופלפל, ערבבו בעדינות, טעמו ותקנו טעמים אם יש צורך.
-
צרו מהתערובת שבקערה 8 קציצות גדולות, הניחו אותן על כלי מרופד בנייר אפייה והכניסו למקרר למשך 20 דקות.
-
בינתיים סדרו לעצמכם את אזור העבודה להמשך והניחו זו לצד זו 3 קערות רחבות, אחת שבה קמח, אחת שבה הביצים ואחת שבה פירורי הלחם.
-
לאחר הקירור, טבלו כל קציצה בקמח, אז בביצה ואז בפירורי הלחם. העבירו כל אחת למחבת עם שמן חם לטיגון של כ-5 דקות מכל צד ואז הניחו בכלי מרופד בנייר סופג.
-
אם יש זמן, אפשר להעביר את הקציצות המטוגנות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10 דקות כדי להעניק להן צבע חום עשיר.
-
לאחר שהכנתם את כל הכמות, ניתן לקשט בגרידת לימון ולהגיש לצד סלט עלים קליל.
טיפ השף:
אם תרצו לשדרג את המנה ברוטב מיוחד, ערבבו 7 כפות מיונז עם 2 כפות מלפפון חמוץ קצוץ דק, שן שום כתושה ומיץ של חצי לימון.