header

מתכון לרצועות עוף עם תפוחי עץ ורוזמרין

עוף הוא חומר גלם נפלא שממנו ניתן להכין מבחר עצום של מנות מבלי לעבוד קשה מדי ולהשתמש בו בשביל להשיג שילובי טעמים מסקרנים שיכולים לככב על כל שולחן. המנה שלפניכם היא דוגמה מושלמת לכך, שמומלצת בחום למי שאוהב טעם חמוץ-מתוק של תפוחי עץ. כאשר מתבלים את השילוב הזה ברוזמרין טרי כל המטבח מתמלא בריח נהדר ומסקרן, שבזכותו אין אף אחד שיעיז לאחר לארוחה הבאה שלכם!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לרצועות עוף עם תפוחי עץ ורוזמרין מקור תמונה: familyfoodonthetable.com
רכיבים למתכון לעוף עם תפוחי עץ ורוזמרין:
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 כוס (פרוס דק, רצוי סגול או לבן)
תפוחי עץ - 2 קטנים (אדומים, פרוסים וללא הליבה)
חזה עוף - 700 גרם (ללא עור ועצמות, חתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ)
רוזמרין טרי קצוץ - 3 כפיות (מחולקות)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת המתכון לעוף עם תפוחי עץ ורוזמרין:
  1. חממו את השמן בתוך מחבת גדולה על להבה בינונית-חזקה. הוסיפו את הבצל ופרוסות תפוחי העץ, טגנו קלות למשך 4-5 דקות וערבבו פעם או פעמיים.
  2. בינתיים פזרו מעל העוף תערובת של מלח, פלפל ובערך 2 כפיות רוזמרין.
  3. בסיום זמן הטיגון, דחפו את תפוחי העץ והבצל לצד אחד של המחבת והוסיפו את רצועות העוף. אם אין לכם מקום על המחבת לכולן, הוסיפו חלק מבלי ליצור צפיפות במחבת והמשיכו לפעול לפי ההוראות שיופיעו בהמשך.
  4. טגנו את העוף למשך כ-4 דקות על כל צד ואז הוסיפו את חומץ התפוחים וכפית הרוזמרין שנותרה. אם אתם לא מבשלים את כל העוף, הוסיפו פחות בהתאמה לכמות שנשארה בצד.
  5. כסו את המחבת, הורידו את עוצמת הלהבה לבינונית ובשלו למשך 3-4 דקות, עד שהעוף מוכן גם במרכזו.
  6. הוציאו את העוף ותערובת הבצל ותפוחי העץ מהמחבת. אם יש לכם עוד רצועות עוף לבשל, הכניסו אותן למחבת יחד עם שמן לפי הצורך, טגנו על להבה גבוהה ללא מכסה מכל צד במשך 4 דקות, הוסיפו רוזמרין וחומץ תפוחים והמשיכו לבשל על להבה בינונית כשהמחבת מכוסה עד שהעוף מוכן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.