עוף הוא חומר גלם נפלא שממנו ניתן להכין מבחר עצום של מנות מבלי לעבוד קשה מדי ולהשתמש בו בשביל להשיג שילובי טעמים מסקרנים שיכולים לככב על כל שולחן. המנה שלפניכם היא דוגמה מושלמת לכך, שמומלצת בחום למי שאוהב טעם חמוץ-מתוק של תפוחי עץ. כאשר מתבלים את השילוב הזה ברוזמרין טרי כל המטבח מתמלא בריח נהדר ומסקרן, שבזכותו אין אף אחד שיעיז לאחר לארוחה הבאה שלכם!
רכיבים למתכון לעוף עם תפוחי עץ ורוזמרין:
אופן הכנת המתכון לעוף עם תפוחי עץ ורוזמרין:
-
חממו את השמן בתוך מחבת גדולה על להבה בינונית-חזקה. הוסיפו את הבצל ופרוסות תפוחי העץ, טגנו קלות למשך 4-5 דקות וערבבו פעם או פעמיים.
-
בינתיים פזרו מעל העוף תערובת של מלח, פלפל ובערך 2 כפיות רוזמרין.
-
בסיום זמן הטיגון, דחפו את תפוחי העץ והבצל לצד אחד של המחבת והוסיפו את רצועות העוף. אם אין לכם מקום על המחבת לכולן, הוסיפו חלק מבלי ליצור צפיפות במחבת והמשיכו לפעול לפי ההוראות שיופיעו בהמשך.
-
טגנו את העוף למשך כ-4 דקות על כל צד ואז הוסיפו את חומץ התפוחים וכפית הרוזמרין שנותרה. אם אתם לא מבשלים את כל העוף, הוסיפו פחות בהתאמה לכמות שנשארה בצד.
-
כסו את המחבת, הורידו את עוצמת הלהבה לבינונית ובשלו למשך 3-4 דקות, עד שהעוף מוכן גם במרכזו.
-
הוציאו את העוף ותערובת הבצל ותפוחי העץ מהמחבת. אם יש לכם עוד רצועות עוף לבשל, הכניסו אותן למחבת יחד עם שמן לפי הצורך, טגנו על להבה גבוהה ללא מכסה מכל צד במשך 4 דקות, הוסיפו רוזמרין וחומץ תפוחים והמשיכו לבשל על להבה בינונית כשהמחבת מכוסה עד שהעוף מוכן.